:

Bill Gates visszaszólt Musknak: „nincs szükségem arra, hogy kedves legyen hozzám”

Bill Gates visszaszólt Musknak: „nincs szükségem arra, hogy kedves legyen hozzám”

A róla szóló összeesküvés elméleteket őrültségnek, azt a bizonyos találkozót Jeffrey Epsteinnel pedig hibának tartja, emellett Elon Muskról is beszélt a világ jelenleg negyedik leggazdagabb embere, Bill Gates a BBC Today műsorvezetőjének.

Előző héten Elon Musk azzal vádolta meg a Microsoft alapítóját, hogy shortolja a Tesla-részvényeket, valamint tweetjeiben is sértegette. A Tesla-vezér azzal érvelt, hogy az elektromos autókat gyártó cég shortolása összeférhetetlen Gates környezetvédelem iránti elköteleződésével.

„Nincs szükségem arra, hogy kedves legyen hozzám” – válaszolta Gates, amikor a BBC műsorvezetője az őt ért kritikákkal szembesítette. Arra a konkrét kérdésre, hogy fogadott-e a Tesla ellen, így felelt: „Ennek semmi köze a klímaváltozáshoz. Megvannak a módszereim diverzifikációra.”

Visszautasította azt a nézőpontot, miszerint a Tesla shortolása környezetkárosító lenne. „Az elektromos autók iránti növekvő kereslet nagyobb versenyt eredményez az autópiacon. Tegyünk különbséget aközött, hogy az elektromos autók széleskörben elterjednek és aközött, hogy a cégek végtelenül értékessé válnak.”

Üzlet Forbes 6 perc olvasás
Musk megreformálná a Twittert, a platform nagyot lépett a sakkjátszmában
Legyél jobb! Forbes 3 perc olvasás
Steve Jobs szabályai, amelyet Jeff Bezos és Elon Musk is átvettek
Zöld Knittel Martin 2 perc olvasás
Nemcsak jófejségből csatlakoztak az óriáscégek Bill Gates energiaharcához

A világ leggazdagabb embere a minap vásárolta meg a Twittert, amiről így nyilatkozott Gates:

„Tudod, Elon, elképzelhető, hogy a Twitter rosszabb is lehetne. De lehetne jobb is… Szóval én kivárok és majd meglátjuk, mi lesz.”

Bill Gates évek óta az összeesküvés-elméletek célpontja, hiszen világszerte rengeteg pénzt költött oltási programok támogatására, a védőoltások hangos szószólója. Ezen alapszik az a megalapozatlan állítás, miszerint a védőoltásokon keresztül juttatott nyomkövetőket az emberek szervezetébe, hogy aztán nyomon követhesse őket.

„Bizonyos szempontból szinte nevetnem kell, akkora őrültségnek hangzik ez az elmélet. Hogy tényleg nyomon akarnám követni az embereket? Milliárdokat költök oltóanyagokra, amiken aztán semmi pénzt nem keresek, a vakcinák életeket mentenek.”

Az interjúban a válásáról is szó esett, Melinda Gates-szel 27 év házasság után ért véget házassága. Volt felesége márciusban nyilvánosan kritizálta őt, amiért az elítélt szexuális bűnözővel és egykori üzletemberrel, Jeffrey Epssteinnel tartott találkozókat. „Hibát követtem el azzal, hogy valaha is találkoztam Jeffrey Epsteinnel. A találkozásainkra lehetett volna úgy tekinteni, hogy szinte szemet hunyok a bűnös viselkedés felett. Hiba volt.”

The post Bill Gates visszaszólt Musknak: „nincs szükségem arra, hogy kedves legyen hozzám” first appeared on Forbes.hu.

The post Bill Gates visszaszólt Musknak: „nincs szükségem arra, hogy kedves legyen hozzám” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés