:

Ez a Facebook funkció szűnik meg május 31-én

Ez a Facebook funkció szűnik meg május 31-én

Május 31-től eltűnik a Facebook mobilappból a korábban adatvédelmi szempontból kritizált Ismerősök a közelben funkció – írja a HWSW.

A Facebook levélben és a közösségi oldalon belüli értesítés formájában kezdte el tájékoztatni a felhasználókat a Nearby friend és más helyalapú fejlesztések megszűnéséről, ami május 31-én lép érvénybe. Ezt követően a helyadatelőzmények és helyadatok háttérszolgáltatása funkciókkal gyűjtött adatok sem lesznek hozzáférhetők.

Ez persze nem azt jelenti azt, hogy a Facebook alkalmazás teljesen felhagy az ilyen jellegű adatgyűjtéssel, hiszen a vállalat közlése szerint a felhasználók tartózkodási helyének gyűjtését továbbra is folytatják az „egyéb élményekhez”. Arra persze továbbra is adott a lehetőség, hogy a felhazsnálók visszavonják a hozzáférését a tartózkodási helyhez a mobilkészülék beállításai közt.

Birkás Péter további cikkei Egyre közelebb a jelszavak nélküli világJobban vezetnek az androidosok, mint az iPhone felhasználókRégebbi Samsung mobilok is megkapják az idei csúcsmodellek egyes funkcióit

The post Ez a Facebook funkció szűnik meg május 31-én first appeared on 24.hu.