:

Még idén Xbox konzol válhat a tévéinkből

Még idén Xbox konzol válhat a tévéinkből

Habár a Sonyhoz hasonlóan 2020 őszén a Microsoft is piacra dobott két konzolt, a redmondi cég már jó ideje nem a hardverre koncentrál, hanem az Xbox Game Pass nevű, egyre több platformon elérhető szolgáltatására. Az előfizetéses rendszer fix havidíjért cserébe nemcsak több száz játékhoz biztosít hozzáférést, de egyre erősebb a felhőalapú része is, ami mostanra konzolon, PC-n és mobilon is biztosítja, hogy a felhasználók játékokat streameljenek az említett platformokra.

A Microsoft terve, hogy az Xbox Game Pass minél több felületen legyen elérhető, és a következő állomás a tévék világa, ahol egyes konkurens szolgáltatások (Google Stadia, GeForce Now) már megvetették a lábukat. Az Xbox üzletágért felelős Phil Spencer már 2020 őszén arról beszélt, hogy akár egy éven belül elérhetővé válhat az Xbox Game Pass okostévékre, és bár ez végül nem történt meg, egyre nagyobb az esélye, hogy idén már tényleg megérkezik a szolgáltatás ezen része, és a legújabb információk szerint a játékstreaming még a „butatévékre” is elérhető lesz.

A legújabb információk szerint a Microsoft már együtt dolgozik a Samsunggal, hogy – elsőként – a dél-koreai gyártó tévéire legyen elérhető az okostévék szoftverboltjából letölthető Xbox Game Pass alkalmazás, és a cég emellett fejleszt egy hardvert is, ami az okostévékkel nem rendelkező felhasználók számára is elérhetővé tenné a szolgáltatást. Amennyiben hinni lehet a híreknek, a redmondiak egy, a HDMI portra csatlakoztatható sticken dolgoznak, ami képes lenne csatlakozni az otthoni vezeték nélküli hálózathoz, és nemcsak játékok streamelését tenné lehetővé, de elérést biztosítana olyan, az Xbox konzolokon meglévő egyéb szolgáltatásokhoz, mint például a Netflix.

A letölthető alkalmazás és a HDMI portba dugható stick egyaránt Xbox konzollá „varázsolná” a tévéket, amiken a Microsoft saját felhőszolgáltatásának hála drága hardver nélkül lehetne játszani több száz játékkal, többek között a Microsoft Game Studios olyan újdonságaival, mint például a Forza Horizon 5 vagy éppen a Halo Infinite. Mindehhez extraként csak megfelelő sebességű internetkapcsolatra és egy, a játékokkal kompatibilis kontrollerre lenne szükség.

Kapcsolódó Az Xbox már nem a PlayStation ellen küzd, a videójátékos Netflixet építik Úgy tűnhet, az Xbox elvesztette a konzolháborút, de a Microsoft új stratégiát követ, ami hosszú távon nemcsak jelentős sikerrel kecsegtet, de alapjaiban változtathatja meg a videójáték-ipart.

Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de a céghez közel álló források szerint az alkalmazás és a hardveres kiegészítő is megvalósulhat idén, sőt egyesek arról beszélnek, hogy az idén június 12-én esedékes Xbox & Bethesda Games Showcase alkalmával a Microsoft már konkrét információkat fog megosztani az Xbox Game Pass tévés terjeszkedésével kapcsolatban.

Birkás Péter további cikkei Ez a Facebook funkció szűnik meg május 31-énEgyre közelebb a jelszavak nélküli világJobban vezetnek az androidosok, mint az iPhone felhasználók

The post Még idén Xbox konzol válhat a tévéinkből first appeared on 24.hu.