:

Most egy miniszterelnökségi vezető került börtönbe korrupció gyanúja miatt

Most  egy miniszterelnökségi vezető került börtönbe korrupció gyanúja miatt

Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnökségi vezető került börtönbe, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett. Az ügyészség szerint a főosztályvezető kenőpénzért vállalta, hogy az elutasított EU-s pályázatok felülvizsgálata a támogatást kérők számára kedvezően alakuljon.

A kormánytisztviselő akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – számolt be a 24.hu hétfőn. A hozzájuk eljutott ügyészségi indítvány szerint több száz millió forintos, bizonyos esetekben

az egymilliárd forintot is megközelítő vissza nem térítendő támogatásokra benyújtott pályázatokat „olajoztak meg” a gyanúsítottak.

A hivatali vesztegetési ügy nemcsak a Miniszterelnökséget, hanem a Pénzügyminisztériumot is érinti, az ott dolgozóknál is volt már házkutatás az ügyben. A 24.hu információi szerint egy Miniszterelnökségi főosztályvezetőt már le is tartóztattak.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Hivatalos: elindult a jogállamisági eljárás
Pénz Forbes 2 perc olvasás
Ezt mondta a pénzügyminisztériumi tanácsos, amikor 190 milliót találtak nála
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Tiborcztól a közalapítványokig: ügyek, melyekben az EU válaszokat vár Magyarországtól
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Most egy miniszterelnökségi vezető került börtönbe korrupció gyanúja miatt

A Magyar Közlönyben korábban megjelent hivatalos információk szerint a tisztviselőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába. Itt aztán az RRF Terv Végrehajtásáért és Fejlesztéspolitikai Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára került, Leveleki Zsolt helyettes államtitkár beosztottjaként.

Az RRF az Európai Unió helyreállítási alapja (Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszköz), amelynek forrásait

elsősorban a magyarországi korrupció miatt nem folyósítja hazánknak Brüsszel.

Ahogyan arról mi is írtunk, Magyarország ellen áprilisban indult a jogállamisági eljárás, amelynek a végén a tagállami kormányok képviselőiből álló tanács az uniós támogatások egy részének felfüggesztésével vagy zárolásával büntetheti Magyarországot, ha bizonyíthatóan sérültek jogállami normák az országban.

The post Most egy miniszterelnökségi vezető került börtönbe korrupció gyanúja miatt first appeared on Forbes.hu.

The post Most egy miniszterelnökségi vezető került börtönbe korrupció gyanúja miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés