:

Húsmentes hétfő: semolina lisztből készült tészta egyszerű, sült paprikás szósszal vega & vegán változatban

Húsmentes hétfő: semolina lisztből készült tészta egyszerű, sült paprikás szósszal vega & vegán változatban

Csak semmi bonyodalom, ennek a szósznak az elkészítéséhez elég, ha a sütőben megsütjük a zöldséget, hozzáadunk még néhány apróságot és az egészet leturmixoljuk. Végeredményként egy friss alapanyagokból készült, bársonyosan lágy, krémes szószt kapunk, amelynek az elkészítése a hétköznapi rohanásban is vállalható.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Fotó: Eva Malúšová

Hozzávalók 4 főre:

5 piros paprika (600 g)2 marék koktélparadicsom (250 g)4 gerezd fokhagyma6 ek olívaolaj2 tk balzsamecet1 marék friss vagy 1 ek szárított oregánósó & bors250 g mascarpone vagy ricottanagy marék friss bazsalikomnagy marék parmezán400 g tészta semolina lisztből

Elkészítés

Csumázzuk ki a paprikát, és vágjuk fel falatnyi darabokra. A paradicsomot vágjuk félbe, és a paprikával, valamint a felszeletelt fokhagymával együtt tegyük egy tepsibe. Bőven locsoljuk meg olívaolajjal, adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük nagyjából 40 percig, amíg a zöldség meg nem puhul. A sütési idő felénél forgassuk át.Amikor a zöldség már majdnem kész, főzzük meg a tésztát sós vízben a csomagolásán található instrukciók szerint. Reszeljük le a parmezánt vagy más kemény sajtot (Pecorino Romano, Grana Padano, Gran Moravia).Turmixoljuk finom krémmé a tepsi tartalmát a mascarponéval, a bazsalikommal és a sajttal. Ha nem elég magas hatásfokú a turmixgépünk, és darabos maradt a szósz, passzírozzuk át egy szitán. A bazsalikomot fel is apríthatjuk, és tálaláskor megszórhatjuk vele az ételt.Ízlés szerint tovább sózhatjuk vagy borsozhatjuk a szószt, majd keverjük hozzá egy fazékban az előzőleg leszűrt tésztához. Fotó: Eva Malúšová

Pikánsabb szósz: Süssünk meg a zöldségekkel 2–3 felkockázott salottahagymát is, majd ízesítsük egy csipet chili pehellyel.

Vegán változat: Hagyjuk el a mascarponét és a sajtot, helyettük a krémes állag érdekében adjunk hozzá enyhén sajtos ízű sörélesztő pelyhet, valamint egy éjszakára beáztatott és leszűrt kesudiót.

Borítókép fotó: Eva Malúšová

FINOM Martina Lancingerová 3 perc olvasás
Kevés hozzávaló, nulla liszt, rengeteg íz és fehérje. Így dobj össze egy omlettet húsz perc alatt
FINOM Kateřina Pechová 5 perc olvasás
Omlós oldalas, ami lassan sütve a legfinomabb. Szó szerint magától leválik a hús a csontról
FINOM Martina Lancingerová 3 perc olvasás
Húsmentes hétvége: hétperces rozsnokedli sült kelbimbóval, dióval és tempeh-vel

The post Húsmentes hétfő: semolina lisztből készült tészta egyszerű, sült paprikás szósszal vega & vegán változatban first appeared on Forbes.hu.

The post Húsmentes hétfő: semolina lisztből készült tészta egyszerű, sült paprikás szósszal vega & vegán változatban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés