:

A klasszikus hot dognak leáldozott, jön a chili dog! Kóstold meg a pikáns változatot

A klasszikus hot dognak leáldozott, jön a chili dog! Kóstold meg a pikáns változatot

A klasszikus hot dog természetesen nem fog csak úgy kimenni a divatból, ami nem is csoda. De ha kedvet kaptál egy kis „őrülethez“, kivételesen cseréld le a tipikus, ketchupos, mustáros vagy majonézes változatot erre a csípős különlegességre. A jóféle virslivel töltött omlós kiflit töltsd meg texasi chilivel, szórd meg vöröshagymával, cheddarral, és élvezd ki! Ja, és még valami: ha igazán ütős chili dogra vágysz, az első osztályú virslit bolondítsd meg cheddarral és jalapeño paprikával.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Hozzávalók 8 chili doghoz:

1 ek. olívaolaj1 darabka vaj 1 vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 piros chili paprika500 g darált marhahússó1 tk. őrölt római kömény1 tk. füstölt paprika1 csipet őrölt chili5 ág kakukkfű140 g paradicsompüré1 tk. Worcestershire szósz2 tk. tabasco400 g felaprított paradicsom100 ml barna sör

Befejezésképp:

80 g ír vörös cheddar½ vöröshagyma8 jó minőségű virsli8 hot dog kiflitejföl Fotó: Jakub Jurdič

Elkészítés

Forrósítsunk olajat és vajat egy mély serpenyőben, és futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát és chili paprikát. Amikor felszabadulnak az illatanyagok, adjuk hozzá a darált húst. Egy fakanállal szedjük darabokra, pirítsuk aranybarnára minden oldalát, és várjuk meg, amíg levet ereszt. Sózzuk meg a húst, szórjuk rá a köményt, füstölt paprikát, őrölt chilit és a kakukkfűleveleket.A megfűszerezett húshoz keverjük fokozatosan hozzá a paradicsompürét, a  Worcestershire szószt, a tabascót és a felaprított paradicsomot. Miután a keverék átforrósodott, öntsük fel sörrel. Főzzük puhára lassú tűzön, nagyjából 40 perc alatt besűrűsödik.Időnként keverjük meg. Vágjuk fel vagy reszeljük le nagy lyukú reszelőn a cheddar sajtot. Aprítsuk fel a hagymát. Forrósítsuk fel a grillserpenyőt, és süssük meg rajta a virsli mindkét oldalát. Vágjuk félbe a kiflit, és helyezzünk bele egy virslit. Szedjünk bele chili con carnét, szórjuk meg hagymával, cheddarral, és tálaljuk tejföllel. Ez utóbbitól lágyabb lesz az étel pikáns íze. Fotó: Jakub Jurdič

The post A klasszikus hot dognak leáldozott, jön a chili dog! Kóstold meg a pikáns változatot first appeared on Forbes.hu.

The post A klasszikus hot dognak leáldozott, jön a chili dog! Kóstold meg a pikáns változatot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés