:

Mitől boldog, mitől fél, kire irigy és kire néz fel az ország 30 sikeres fiatalja 30 alatt?

Mitől boldog, mitől fél, kire irigy és kire néz fel az ország 30 sikeres fiatalja 30 alatt?

Van, akinek az esze a legértékesebb tulajdona, és van, aki attól fél, hogy lebukik. A huszonkétéves zenész öt év múlva már inkább kertészkedni szeretne, a sörföző rocksztár pedig a családja körében a legboldogabb. Sokszor magukat is meglepték válaszaikkal a 30/30 lista szereplői, de ezzel olyan oldalukat mutatták meg, amire nem fordul nagy figyelem a teljesítményük csillogtatása mellett.

Már szemmel látható teljesítmény van mögöttük, de még hatalmas a perspektíva előttük – írtuk az idei 30 sikeres magyar 30 alatt lista szereplőiről. Fiatalok, sikeresek, és mi értékeljük a teljesítményt, de fontos, hogy ne csak ezt lássuk. Mitől boldogok, mitől félnek, kire irigyek és kire büszkék az ország sikeres fiataljai? Hogyan látják magukat és milyen számukra a tökéletes kikapcsolódás? Megkérdeztük őket.

Osváth Zsolt – youtuber, étteremtulajdonos

Mi a legjellemzőbb tulajdonságod? „Az őszinteség. Sokan erénynek gondolják, de nem mindig áldás, mert rengetegszer futok bele abba, hogy megbántok embereket, akiket tényleg szeretek. Van olyan, hogy valaki véleményt kér tőlem és nem tudom, mikor kellene hazudni vagy egyáltalán kellene-e. Sokszor pusztító.

Mit irigyelsz másokban? „Azt, hogy valaki tud engedni az elveiből. Soha nem tudnék az elveimmel ellentétes tartalmat gyártani, véleményt elmondani, bármennyit fizetnének, bármit mondanának. De ez az éttermemnél is így van: ha egy ételfotózás nem úgy néz ki, ahogy elgondoltam, akkor bizony ott vagyunk hajnal kettőig.

Mi a legnagyobb félelmed? A magány. De nem az egyedüllét. Az, hogy egy olyan moslék ember leszek, hogy nem állnak velem szóba, nem lesznek ott a temetésemen. Biztos van ebben megfelelési kényszer is, de már régóta ez a legnagyobb félelmem.

Nyáry Luca – író, modell

Mi a mottód? Az, hogy mindig van másik út.

Soha nem kell semmit úgy csinálnod, ahogy más emberek szerint kellene.

Kik a hétköznapi hősed? Az egyedülálló szülők. Saját bőrömön tapasztaltam, milyen, amikor kiesik egy szülő egy családból. Ők szerintem nemcsak a környezetüktől kapnak kevés segítséget, hanem államilag sincsenek annyira támogatva, mint kellene. Aki ennyi mindent fel tud áldozni az életéből azért, hogy valaki másnak jó legyen, az nekem hős.

Bárdossy-Sánta Nóra – gyermekjogi központ vezetője; Hintalovon Alapítvány

Mi a legnagyobb dolog, amit eddig elértél? 1500 gyerekjogi ügyben segítettem, ezzel ötezer gyereknek segítettem egy kicsit jobb életet élni.

Mi a legértékesebb tulajdonod? Az eszem.

Melyek azok a szavak, amiket túl sokszor használsz? Bocsánat és szeretlek, de ez utóbbira büszke vagyok.

Váradi Gergely – színész

Mi a legnagyobb félelmed? Hogy lebukok. Bármiben, bármikor. Munkában, életben.

Fazekas Bálint – kereskedelmi ügyvezető, Vöröskő Kft. (Euronics)

Kit tisztelsz az üzleti életben? Richard Bransont. Rengeteg céget épített fel, és mindig bele tudta tenni a saját látásmódját, valami extrát, teljesen mindegy, hogy az kiskereskedelem vagy egy űrturisztikai cég. Ez a legszebb dolog, amikor úgy építesz cégeket, hogy közben saját magadat adod.

Túl sokszor használt szavak: Biztos, hogy meg lehet oldani.

Carson Coma – zenészek

Hogyan képzeled el magad öt év múlva? Gaál Péter: Nyugalmasan.

Egy kertben tevékenykedve. De közben tolnám a koncerteket is.

Mi a kedvenc időtöltésed? Kun Bálint: Kütyüzés. Onnantól, hogy legó, odaáig, hogy összeforrasztani dolgokat. Utoljára egy vonatot építettem legóból. (De azt nem szereti, ha szakinak hívják.)

Fotó: Komróczki Diána

Cserniczky Botond – kraftsörfőző

Mikor vagy a legboldogabb?

Amikor olyan esemény van, amin ott van a családom. Ha egyszerre könyvelhetek el sikert és egy meghitt érzést a családommal.

De ez mindig változik. Az is jó, ha meg tudok hallgatni egy olyan albumot, amit még nem hallottam, vagy már rég hallottam, el tudok mélyülni benne, és csak magam vagyok.

Magyari Alda – olimpiai bronzérmes vízilabdakapus

Ki a legnagyobb támaszod? A párom, a szüleim és a nagyszüleim. Az élsportban nagyon sokat utazunk, elviselik, hogy nem vagyok otthon csomó ideig, utána ugyanazzal a szeretettel fogadnak otthon. Akár nyertünk, akár nem.

The post Mitől boldog, mitől fél, kire irigy és kire néz fel az ország 30 sikeres fiatalja 30 alatt? first appeared on Forbes.hu.

The post Mitől boldog, mitől fél, kire irigy és kire néz fel az ország 30 sikeres fiatalja 30 alatt? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés