:

Elon Musk szerint hülyeség volt kitiltani Trumpot Twitterről, úgyhogy ő visszaengedné

A Twitter leendő tulajdonosa visszaállítaná Donald Trump volt amerikai elnök zárolt Twitter-fiókját, amint lezárul az adásvétel.

Elon Musk kedden bejelentette, hogy visszaengedi Donald Trumpot Twitterre, miután hivatalosan is az ő tulajdonába kerül a cég, számolt be a The New York Times. 

„Hülyeség” volt kitiltani

Musk erről kivételesen nem Twitteren, hanem a Financial Times konferenciáján beszélt. Ez volt az első nyilvános megjelenése azóta, hogy április végén bejelentette: megveszi a Twittert.

A tiltás visszafordításáról azt is mondta, szeretné, ha a felület vitafórumként működne, és a volt elnök tiltását „morálisan helytelennek” és homlokegyenest „hülyeségnek” nevezte. Szerinte az ehhez hasonló állandó tiltások csak megingatnák a felhasználók bizalmát a Twitterben. 

Trump nem menne vissza

A volt elnököt azután dobták ki, hogy a 2021. január 6-ai capitoliumi zavargások idején Twitteren buzdította az ostromlókat. Trump korábban azt mondta, akkor sem térne vissza, ha visszaengednék, csinált is magának egy saját közösségi oldalt. 

Musk azóta hangoztatja szólásszabadság-abszolutista nézeteit, hogy április végén nyélbe ütötte a 44 milliárd dolláros üzletet, ami a következő hat hónapban zárulhat. Április 26-án azt írta, „szólásszabadság alatt egyszerűen azt értem, hogy valami feleljen meg a törvénynek. Ha az emberek kevesebb szólásszabadságot akarnak, majd megkérik a kormányt, hogy ilyen törvényt hozzon. Tehát törvényt szegni ellentétes az emberek akaratával.”

Egy nagy szám: 931 millió

Szintén a The New York Times szerezte meg Musk befektetőknek szánt pitchét, arról, mik a tervei az oldallal. Eszerint Musk 2028-ra 931 millióra növelné a felhasználók számát a jelenlegi 229 millióró, ami elsőre elég meredek vállalásnak tűnt, tekintve, hogy a jelenlegi növekedési görbét követve maximum 550 millióig tud eljutni 6 év alatt. Az éves bevételt 28,6 milliárd dollárra tornázná fel, ami több, mint ötször annyi, mint a jelenlegi, 5 milliárd dolláros bevétel.

The post Elon Musk szerint hülyeség volt kitiltani Trumpot Twitterről, úgyhogy ő visszaengedné first appeared on Forbes.hu.

The post Elon Musk szerint hülyeség volt kitiltani Trumpot Twitterről, úgyhogy ő visszaengedné appeared first on Forbes.hu.