:

Alakul a kormány, egykori Mol-vezér és volt MNB-alelnök is helyet kap benne

Alakul a kormány, egykori Mol-vezér és volt MNB-alelnök is helyet kap benne

Öt új arc van a miniszterelnök Facebook-oldalára posztolt fotón, köztük Nagy Márton volt MNB-alelnök és Csák János volt Mol-vezér.

Orbán Viktor miniszterelnök közzétett egy fotót Facebook-oldalán „Alakulunk” címmel arról, hogy a Karmelitában egyeztetett politikusokkal, majd a hírről Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök is értesítette az MTI-t.

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

A fotón Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit szerepel, ez alapján úgy tűnik, igazak voltak az elmúlt napok találgatásai az alakuló Fidesz-kormány új neveiről.

Mit kell tudni az új nevekről?

Közülük új név Csák János, aki a 444.hu értesülései szerint innovációs, felsőoktatási és adott esetben szakképzési minisztériumot kaphat. Csák volt a Heti Válasz tulajdonosa, londoni magyar nagykövet és felsővezető a Molnál, a Matávnál és a T-Mobile-nál.

Nagy Márton egykori MNB-alelnök tavaly májusban mondott le posztjáról, akkor lett Orbán Viktor gazdaságpolitikai tanácsadója. A 444.hu értesülései szerint építési ügyek és az energiapolitika is tartozhatnak lehetséges új minisztériumához.

A régi újak

 Navracsics és Lázár a jelek szerint visszatérnek Orbán belső köreibe, előbbire uniós kapcsolatok és források, valamint az önkormányzatok területén, utóbbira még kérdés, hol számít a miniszterelnök.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf is otthonosan mozog a politikához közeli körökben,

Habony Árpád közeli embereként, Szentkirályi Alexandra férjeként igazgatósági tag a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.-ben, és cégén, a Honeycomb Kft.-n keresztül  jelennek meg a reklámok 25 magyar tévécsatornán, ideértve a közszolgálati adókat is. 2021 során további 35 évre kapta meg a magyar kaszinók koncessziós jogait Garancsi István Market-vezérrel közösen.

A kormánytagok végleges névsorát pénteken hozhatják nyilvánosságra.

The post Alakul a kormány, egykori Mol-vezér és volt MNB-alelnök is helyet kap benne first appeared on Forbes.hu.

The post Alakul a kormány, egykori Mol-vezér és volt MNB-alelnök is helyet kap benne appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés