:

Ezt a pikáns, paprikás krémet azok is ünnepelni fogják, akik eddig kerülték a hüvelyeseket

Ezt a pikáns, paprikás krémet azok is ünnepelni fogják, akik eddig kerülték a hüvelyeseket

Habár számtalan magazin, táplálkozási tanácsadó és blogger zeng ódákat a hüvelyesekről, nem minden háztartásban kedvelik őket. Pedig 2019 óta még világnapja is van ezeknek az egészséges zöldségeknek, amely igyekszik pozitívabb fényben feltüntetni őket és népszerűsíteni a fogyasztásukat. Tegyünk velük mi is egy próbát, és készítsük el ezt a remek paprikás krémet, amelynek a fő hozzávalóját legfeljebb egy babszakértő határozná meg az ízélmény alapján.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Hozzávalók 2-4 főre:

1 piros paprika200 g főtt/konzerv borlotti bab1 tk. őrölt füstölt paprika1 marék napraforgómag1 gerezd fokhagyma1 ek. jó minőségű paradicsompüré (keményítőmentes)½ tk. friss kakukkfű1-2 ek.olívaolajsóchili (ízlés szerint)  Fotó: Martina Lancingerová

Elkészítés:

Helyezzük a paprikát egy tepsibe, és 200 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben süssük addig, amíg fekete hólyagok nem jelennek meg a héján. Ez nagyjából 30 percet fog igénybe venni. Ezt követően fedjük le alaposan a paprikát, hagyjuk egy kicsit a gőzben párolódni, és egy kicsit kihűlni.20-30 percet követően óvatosan hámozzuk meg. Vigyázzunk a belsejéből kiszökő gőzzel. Itassuk le a paprikát egy papírtörlővel.Öblítsük át a babot, szűrjük le, és borítsuk bele az aprítóba. Adjuk hozzá a sült paprikát, az őrölt füstölt paprikát, a napraforgómagot, a fokhagymát, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, az olajat, egy csipet sót és ízlés szerint a chilit. Turmixoljuk krémesre.Tároljuk a hűtőszekrényben lezárható dobozban, és fogyasszuk el két napon belül. Fotó: Martina Lancingerová

The post Ezt a pikáns, paprikás krémet azok is ünnepelni fogják, akik eddig kerülték a hüvelyeseket first appeared on Forbes.hu.

The post Ezt a pikáns, paprikás krémet azok is ünnepelni fogják, akik eddig kerülték a hüvelyeseket appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés