:

Óriási érdeklődés az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon

Óriási érdeklődés az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon

Március 25-27. között került megrendezésre az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál Érd, Simonpusztán, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

A fesztivál ötletgazdái, s egyben főszervezői – a Drem Kft. képviseletében – Dr. Pomozi István és Sebesi Hunor fesztiváltulajdonosok valamint Várszegi-Almási Anett, kulturális manager. Az egész hétvégés rendezvény rendkívül változatos, ingyenes programokat kínált a látogatóknak. Egyaránt teret adott a hagyományőrző valamint gyerekprogramoknak, könnyűzenei és színházi produkcióknak, és természetesen a főzőverseny sem maradhatott el, amely jótékony célokat is szolgált. A nevezési díjakból befolyt teljes összeget, 755.000 forintot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve felajánlották adományként a Kapaszkodó programnak, amely évente több mint 3000 gyermeknek segít a felzárkózásban pedagógusok valamint fejlesztő szakemberek által tartott foglalkozásokon keresztül.

Március 25-én délután 2-kor vette kezdetét a fesztivál, amely a hagyományokat és mindenki kedvencét, a töltött káposztát helyezte fókuszba. Pénteken néptánc produkciókkal és lovasbemutatóval indult a napi műsor, melyet a Bon-Bon együttes és Mészáros Tamás előadása követett, az estét pedig a Margaret Island élő koncertje tette emlékezetessé.

Szombaton 11 órakor indult a cégek/vendéglátósok főzőversenye, közben egész nap folyamatos programok és színpadi előadások, koncertek biztosították a látogatók szórakozását: Szőke András, Kikindai ADZNM Gusle Szerbia táncegyesület, Sub Bass Monster és a Dabasi csikósok. Az esti hamisítatlan fesztiválhangulatot Király Viktor élő koncertje és a Fergeteg Party adta DJ Dominique-kal, Zoltán Erikával és vendégeivel.

Vasárnap tartották a magánszemélyek főzőversenyét és a családi napot, ahol sok-sok programmal készültek a szervezők a legkisebb fesztiválozóknak is. Kicsik és nagyok megtekinthették a Hahota Gyermekszínház Brémai muzsikusok előadását, részt vehettek a Kikindai ADZNM Gusle táncházában, együtt énekelhettek az Alma Együttessel, megismerhették Andersen klasszikusát, A rút kiskacsa mesemusical változatát a Magyar Történelmi Színház és Magyarock Dalszínház előadásában, s végül a Széchenyi Produkció Pillangó Táncházában zárhatták a napot. A felnőttek este még egy színdarabot, A Női Nem zenés vígjátékot is megtekinthették a Magyar Történelmi Színház és Magyarock Dalszínház előadásában.

A szombati és vasárnapi főzőverseny zsűrijében Kovács Lázár, Bede Róbert és Simon Tamás séfek értékelték a finomabbnál-finomabb káposztákat. A szombati eredményhirdetéskor megválasztásra került az Év Töltött Káposztája is, egy vaddisznóból készült fogás, amelyben a zsűrit idézve „egyaránt megjelent a múlt, a jelen és a jövő”. A magánszemélyek mezőnye is nagyon színvonalas volt, hihetetlenül jó receptek és különleges alapanyagok emelték profi szintre a versenyt. A nevezési díjakból befolyt teljes összeg a nyertessel és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve felajánlásra került a Kapaszkodó programnak, amely évente több mint 3000 gyermeknek segít a felzárkózásban pedagógusok valamint fejlesztő szakemberek által tartott foglalkozásokon keresztül.

Az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál iránt óriási, a várakozásokat jócskán meghaladó volt az érdeklődés. A szervezők körülbelül 10.000 résztvevőre számítottak, ennek megfelelően ütemezték az ingyenes buszjáratokat, és tervezték az étkeztetést is. A remek programoknak és a gyönyörű tavaszi időnek köszönhetően azonban több mint háromszorosan meghaladta a résztvevők száma a becsültet. Mintegy 33.400 fő vett részt a fesztiválon, ami okozott némi fejtörést mindenkinek. A problémákkal szembesülve további ingyenes fesztiváljáratot indítottak, forgalomirányítással és parkoltatással segítették a szombaton érkező 7.500 autót, valamint arányosan növelték a biztonsági- és mentőszolgálat jelenlétét is a helyszínen. A töltött káposzta-hiány megoldására a helyszínen a szervezők mindent megtettek, így vasárnap már gördülékenyen zajlott az étkeztetés is, és összességében nagyon jól telt a hétvége.

„Hálásan köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválra! Őszintén, bár nagy érdeklődésre számítottunk, álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora sikere lehet a rendezvénynek. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és egyúttal köszönettel tartozunk az építő észrevételekért, amelyek már a fesztivál közben nagy segítségünkre voltak, s így menet közben is sikerült orvosolni a problémákat. Vasárnap már minden zökkenőmentes volt, és hihetetlenül jó, emlékezetes 3 napot zártunk. Ezen tapasztalatokkal gazdagodva és tanulva a nehézségekből, folytatni szeretnénk ezt a hagyományteremtő fesztivált.” – nyilatkozta Várszegi-Almási Anett.

Dr. Pomozi István köszönetét fejezte ki a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ teljes személyzetének és vezetőjének, István Gábornak a helyszín biztosításáért és az együttműködésért. „Hatalmas köszönet és elismerés jár továbbá a Drem Kft. teljes csapatának és a helyszínen résztvevő, feladatokat ellátó minden kollégának profi munkájukért és kitartásukért ezen az igazán pörgős hétvégén.” – tette hozzá Sebesi Hunor.

A rendezvény szakmai partnere dr. Nagy István, agrárminiszter, az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.

The post Óriási érdeklődés az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon appeared first on BellaCafe.hu.