:
Breaking News

2. Kürtőskalács Vigalom – Bemutatkozik a KÜRTŐSBON

2. Kürtőskalács Vigalom – Bemutatkozik a KÜRTŐSBON

Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról.

„Nagyon örülünk, hogy két év kihagyás után ismét megrendezhetjük a Kürtőskalács Fesztivál kistestvérét, tavaszi ünnepét, a 2. Kürtőskalács Vigalmat a Fővárosi Állat-és Növénykert, valamint a Holnemvolt Vár gyönyörű környezetében. A Vigalomról a 4 alaptétel természetesen most sem maradhat el: az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda desszertkülönlegességei, a glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentes kürtőskalács, a kürtőskalács ízbombák, valamint a Csináld magad! kürtőskalács stand, ahol mindenki elkészítheti a kedvenc kürtőskalácsát. Mindemellett családi-és gyermekprogramok, állatos programok, kézműves foglalkozások, kvízjáték, fotósarok, óriás malomjáték és koncertek is várják a látogatókat” – meséli András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

„Egy igazi kürtőskalács kuriózum is itt debütál először. Időről-időre mindig felmerül bennünk a kérdés, hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a világon egyedülálló, faszénparázson sült finomságot, és mindig kipattan a fejünkből valami újdonság. Hosszan kísérletezgettünk, hogyan tudnánk még magasabb szintre emelni a kürtőskalácsozás élményét, megtartva a tradicionális tulajdonságait: a frissen sült, ropogós külső cukormázat és a finom, puha belsőt. Végül azt találtuk ki, hogy magát a tésztát töltjük meg különféle süthető krémekkel, csokival, barack vagy éppen szilvalekvárral, majd így forgatjuk bele az édességet liofilizált málnába, dióba és fahéjba, vagy ízesítjük ahogyan a vásárlók kérik. Így született meg a KÜRTŐSBON, egy mennyei, új fomá(t)öltött kürtőskalács. Hogy miért KÜRTŐSBON a neve? A BONBON egy töltött csokoládé, egy töltött édesség. Mi a töltött tésztájú kürtőskalácsot KÜRTŐSBON-nak neveztük el. Azért is fantasztikus ez az elnevezés mert a nagyon hosszú körülírásokat nagyon egyszerűen kifejezhetjük, az ízekhez passzoló, találó neveket adtunk, mint Málnás CSOKIBON, Diós BARACKBON vagy épp Fahéjas SZILVABON – melyeket először a Vigalmon kóstolhat majd” – rántja le a leplet az újdonságról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

„Állatkertbe jönni jó dolog, főleg, ha egy frissen sült kürtőskalácsot falatozunk közben. Emellett azért is összefonódik az állatkertünk és a kürtőskalács története, mert mindkettő megszületése a régmúltba nyúlik vissza, de mindkettő törekszik a folyamatos újításokra. Izgalmas egybeesés, hogy pont a Kürtőskalács Vigalom napjaiban ünnepli a 4. születésnapját a Holnemvolt Vár és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda is, így még inkább érdemes közösen ünnepelnünk. Tegyünk egy kellemes sétát itt május 13-15. között, és miközben különböző állatos programokon vehetünk részt, kényeztessük az ízlelőbimbóinkat is” – vár mindenkit a 2. Kürtőskalács Vigalom hétvégéjén Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője.

A Kürtőskalács Vigalom a nagyközönség számára állatkerti belépőjeggyel látogatható május 13-15. között.

The post 2. Kürtőskalács Vigalom – Bemutatkozik a KÜRTŐSBON appeared first on BellaCafe.hu.