:

Lázár János az elmúlt négy évben Csányi Sándortól tanult a legtöbbet 

Lázár János az elmúlt négy évben Csányi Sándortól tanult a legtöbbet 

„2018-ig tanultam Orbán Viktortól, 18-tól 22-ig pedig Csányi Sándortól. Elég jó iskola ez” – mondta az alakuló ötödik Orbán-kormány egyik miniszteri székének várományosa, Lázár  János egy hódmezővásárhelyi kocsmafórumon.

A politikus egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt arról, hogy nem számított ilyen jelentős Fidesz-győzelemre, és arra sem, hogy legyőzi Márki-Zay Pétert a választókörzetében, számolt be a Telex. 

Nem árult el konkrétumot arról, hogy milyen minisztériumot bíznak rá, de a Karmelitában tartott kormányalakuló megbeszélésen ott volt, és legutóbb egy új, építési ügyekkel kapcsolatos minisztérium vezetésével hozták hírbe. 

Összebarátkozott Csányival

„Sokan” száműzetésnek szánták, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtokon kell dolgoznia, miután 2018 után kikerült a kormányból, de ő nem annak élte meg, sőt még Csányi Sándor OTP-vezérrel is összebarátkozott.

2018-ig tanultam Orbán Viktortól, 18-tól 22-ig pedig Csányi Sándortól. Elég jó iskola ez”

– mondta Lázár, aki úgy tűnik, olvasta a májusi Forbes magazint, mert a kocsmafórumon hivatkozott a májusi Csányi-interjúnkra, amiben szóba jött a barátságuk.

Csányi „egy percig sem vette komolyan a háborút”

Csányi Sándor és Lázár János nyilvánosan odamondogattak egymásnak a 2010-es években, aztán kibékültek, most együtt dolgoznak egy integrált agráregyetem fejlesztésén, mindketten kuratóriumi tagok. Májusi címlapinterjúnkban Csányi azt mondta a Lázár-csörtéről, hogy „egy percig sem vette komolyan a mások által háborúnak vagy csatának nevezett szóváltást” csak nézett, hogyan keveredhetett olyan helyzetbe, hogy elkezdték uzsorásozni és polipozni.

Többször találkoztunk azóta is, mondhatom, most már tényleg barátok vagyunk”

– mondta a címlapinterjúban.

A májusi Forbes magazin címlapján Csányi Sándor Orbán Viktorra gyakorolt befolyásáról, az OTP vezetésének jövőjéről, a magyar gazdaságpolitikáról, az uniós pénzek felhasználásáról és a páncélszekrényéről is beszélt egy tízoldalas interjúban.

Több ebből Csányi Sándor a jövőről: A fiam is ott van a lehetséges utódok között az OTP-ben Meglepetés: a háború miatt veszteséges lett az OTP Ilyen, amikor a pénzügyminiszter és az OTP-vezér gratulációba bújtatva üzen egymásnak

The post Lázár János az elmúlt négy évben Csányi Sándortól tanult a legtöbbet  first appeared on Forbes.hu.

The post Lázár János az elmúlt négy évben Csányi Sándortól tanult a legtöbbet  appeared first on Forbes.hu.