:

Ma választ miniszterelnököt az Országgyűlés

Miniszterelnököt választ az Országgyűlés hétfőn, Orbán Viktort várhatóan fél három környékén választják újra miniszterelnöknek. Lesz vita a Fudan egyetemet és az álláskeresési járadékot érintő népszavazásokról is.

A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára, írja az MTI.

A parlament honlapján olvasható napirendi javaslat szerint az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a tervek szerint az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódik. A miniszterelnök-választást előreláthatólag délután fél háromkor tartják, a döntéshez a 199 országgyűlési képviselő több mint felének igen szavazata szükséges. A kormányfő a megválasztásával hivatalba lép. Az eskütétel után a miniszterelnök beszédet mond a parlamentben.

A múlt héten leköszönt Áder János köztársasági elnök az Országgyűlés május 2-i, alakuló ülésén javasolta, hogy a parlament Orbán Viktort válassza újra miniszterelnöknek. A miniszterelnök-választás után várhatóan interpellációk és kérdések hangzanak el, majd a parlament lefolytatja a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett két népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját. A Párbeszéd politikusa a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról kezdeményezett referendumot még tavaly júliusban.

The post Ma választ miniszterelnököt az Országgyűlés first appeared on Forbes.hu.

The post Ma választ miniszterelnököt az Országgyűlés appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés