:

Több százezer forint is visszajárhat a családnak az szja-bevallás után – mutatjuk, mire figyelj

Több százezer forint is visszajárhat a családnak az szja-bevallás után – mutatjuk, mire figyelj

Érdemes az adóbevallásban megvizsgálni, hogy a legoptimálisabban van-e a jogosult feleknél érvényesítve a családi kedvezmény, függetlenül attól, hogy érvényesítették-e.

Akár százezres nagyságrendű visszatérítést is lehet érvényesíteni az szja-bevallás során, derül ki az ICT Európa Finance Zrt. Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményéből. Május 20-áig, azaz péntekig kell beadni az szja-bevallást, de a februári családi adóvisszatérítésből adódó egyéb kedvezmények miatt is érdemes idén jobban odafigyelni a határidőre.

Függetlenül attól, hogy érvényesítették-e év közben a családi adókedvezményt vagy sem, érdemes az adóbevallásban megvizsgálni, hogy a legoptimálisabban van-e a jogosult feleknél érvényesítve a családi kedvezmény és módosítani azt, hiszen összességében magasabb összegre lehetünk jogosultak.

Kiket érint a visszatérítés? 

Mindenkit, aki nem egyedül jogosult a családi adókedvezményre. Egy kétgyermekes család esetében, ahol mindkét szülő jogosult a kedvezményre és nem érvényesítették azt év közben, a februári összegen felül akár több százezer forintos visszatérítést is kaphatnak. 

Forrás: ICT Európa Finance Zrt.

Egy konkrét példa: egy háromgyerekes családban az egyik szülő éves jövedelme 9,6 millió forint, a másiké 7,2. Ha esetükben a családi kedvezményt adókedvezményként és járulékkedvezményként teljes összegében a kisebb jövedelmű szülő érvényesíti, akár 379 ezer forinthoz juthatnak hozzá a februári adóvisszatérítésen felül. 

The post Több százezer forint is visszajárhat a családnak az szja-bevallás után – mutatjuk, mire figyelj first appeared on Forbes.hu.

The post Több százezer forint is visszajárhat a családnak az szja-bevallás után – mutatjuk, mire figyelj appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés