:

A kiválasztottak köztünk élnek és hónapokkal hamarabb nézhetik a Netflix premierjeit

A premier előtti megtekintésért cserébe csupán visszajelzést várnak – és hogy a felhasználó amerikai legyen.

2021 májusa óta a Netflix több előfizetőnek is idő előtt elérhetővé tesz új filmeket, sorozatokat, műsorokat, hogy visszajelzést adjanak róla a streamingszolgáltatónak – tudta meg a Variety egy hozzájuk is eljutott, a potenciális résztvevőknek kiküldött ímélből.

A kiscsoportos előfizetői panelek létezését a cég is megerősítette. Az ímél szerint a paneleket úgy állítják össze, hogy azok többfajta szemléletet képviseljenek. A program egyelőre csak az Egyesült Államokban fut.

Több ebből A Netflix azt üzeni: ha nem tetszik, el lehet menni Tényleg jön az olcsóbb, reklámos Netflix – íme az első részletek

A fókuszcsoportozás távolról sem idegen Hollywoodban, sőt a Netflix maga is több funkciót leteszteltetett már korábban szűk felhasználói csoportokkal, például a véletlenszerű lejátszási lehetőségét. Ott vannak emellett a sajtónak biztosított, premier előtti megtekintők is, és mint most kiderült, a streamingóriás a kritikusokon túl természetesen felhasználói körből is gyűjt visszajelzéseket.

Hogyan működik?

A szóban forgó panelfelmérés menete: a kábé féléves időhosszra kiválasztott jelölteknek a Netflix bemutatás előtt álló filmeket, szériákat mutat meg, és ahogy végeznek egy-egy címmel, kérdőívet töltet ki velük arról,

„mi az, ami tetszett, mi az, ami nem, ki hogyan javítana tovább a látottakon, illetve ki milyen szívvel ajánlaná barátainak, családjának” a bevizsgált alanyt.

A résztvevőknek titoktartási szerződést kell aláírniuk, nem fecseghetnek a rendelkezésükre bocsátott tartalmakról.

Borítókép: a május 27-én rajtoló Stranger Things 4. évadának első etapja.

The post A kiválasztottak köztünk élnek és hónapokkal hamarabb nézhetik a Netflix premierjeit first appeared on Forbes.hu.

The post A kiválasztottak köztünk élnek és hónapokkal hamarabb nézhetik a Netflix premierjeit appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés