:

Nyilvános ufóügyi meghallgatást tartanak Amerikában

Nyilvános ufóügyi meghallgatást tartanak Amerikában

Kedden nyilvános meghallgatást tart az amerikai Képviselőház egyik testülete az azonosítatlan légi jelenségekkel, köznapi nevükön az ufókkal kapcsolatban – írja a CNN. Az esemény magyar idő szerint délután 3-kor kezdődik, és élőben közvetítik. A meghallgatást a Hírszerzési Bizottság terrorelhárítási, kémelhárítási, illetve a tömegpusztító fegyverek terjedése elleni munkára szakosodott albizottsága tartja.

Handout / DoD / AFP

A testület előtt Ronald Moultrie hírszerzésért és biztonságért felelős államtitkár, illetve Scott Bray haditengerészeti hírszerzési igazgatóhelyettes fog megjelenni. A nyílt eseményt követően zárt, titkosított megbeszélést is tartanak majd.

Évtizedek óta ez lesz az első nyilvános, kongresszusi ufóügyi meghallgatás.

Az ufókérdés az elmúlt időszakban ismét felkapott téma lett az Egyesült Államokban, miután egy átfogó jelentés kiadására kötelezték a Pentagont. Azóta a Védelmi Minisztérium külön ufókutató hivatalt is létrehozott.

A döntéshozók többsége nem a földönkívüliektől, hanem más nemzetek kémkedésétől és technológiájától tartva akarja monitorozni a titokzatos objektumokat. Igaz, NASA igazgatója azt sem zárja ki, hogy bizonyos megfigyelések hátterében valóban idegen civilizációk állnak.

The post Nyilvános ufóügyi meghallgatást tartanak Amerikában first appeared on 24.hu.