:

Mintha egy robotporszívó készítené össze a csomagodat – új raktárt nyitott az Euronics

Mintha egy robotporszívó készítené össze a csomagodat – új raktárt nyitott az Euronics

Robotizált raktárkomplexumot nyitott az Euronics Üllőn. A magyar tulajdonú műszaki áruházlánc az eddigi három telephelyét váltja ki a 28 ezer négyzetméteres létesítménnyel, amivel egyszersmind meg is duplázza eddigi kapacitását. Az új épülettől a fuvarozási költségek lefaragását várja a vállalat, de néhány hónapon belül bevezetik az aznapi kiszállítást is.

Az újdonsült Euronics-zászlóshajó az üllői CT Park logisztikai központban található és 1,6 milliárd forintnyi beruházással készült el a műszaki áruházlánc számára. Több éves megtérüléssel számolnak, viszont a fejlesztés lehetővé teszi az aznapi kiszállítás bevezetését is – derült ki a raktárkomplexum tegnapi megnyitóján.

Nehézkes időszak végére tehet ezzel pontot az Euronics-licenszet birtokló Vöröskő Kft. Korábban a dinamikus bővülés miatt ugyanis 2-3 évente új raktárba kényszerültek költözni.

Eddig 3 különböző telephelyen 12-14 ezer négyzetmétert béreltekMost azonban egy helyen 28 ezer négyzetméter áll az áruházlánc rendelkezésére – árulta el Fazekas Bálint kereskedelmi ügyvezető. Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezetője az üllői raktáruk megnyitóján. Forrás: Euronics/Vöröskő

Akár 500 ezer termék befogadására is képes lesz így az üllői raktár, ahol égbe tornyosuló polcrendszerek és targoncagépek segítik a termékek tárolását és mozgatását. A hatalmas alapterületet elektromos rollerekkel tudják gyorsan átszelni az alkalmazottak.

A nagy alapterület mellé új technológia is jár: a rendelések kiadását autonóm árumozgató robotok teszik gördülékenyebbé. A gépek leginkább nagyra nőtt robotporszívókra hasonlítanak, amelyek a kisebb termékeket tartalmazó polcokat gyorsan tudják mozgatni a kiadó kapunál álló alkalmazotthoz, megspórolva ezzel a termék kikeresésének és átszállításának idejét. A négy kapun keresztül összesen akár óránként 800 terméket is ki tud adni az új rendszer, amit a kínai AI-Robotics robotikával foglalkozó cég telepített az Euronics számára.

Árumozgató robotok az Euronics üllői raktárában. Forrás: Euronics/Vöröskő

Az új raktár megnyitásától többféle üzleti előnyt is remél az áruházlánc:

Emelkedik a szolgáltatás színvonala, mivel legalább 30 százalékkal gyorsabban tudják ezentúl kiszállítani az online rendeléseket és lehetővé válik az aznapi kiszállítás bevezetése isA fuvarozási költségek jelentősen csökkennek a raktárak összevonásávalBiztonságosabbá válik az áruellátás is, mivel nagyobb készletezéssel lehet készülni az ellátási láncok akadozására, ami már a koronavírus-járvány óta tart

Fazekas Bálinttal, az Euronics társ-ügyvezetőjével a héten készített interjút a Forbes.hu, valamint májusban felkerült a Forbes „30 sikeres magyar 30 alatt” listájára is.

A Vöröskő Kft. ezen kívül a 84. helyet érte el a Forbes 100 legértékesebb magyar tulajdonú vállalatokat összesítő listáján 2021-ben, 13,4 milliárd forintos becsült értékkel.

Üzlet Gólya Ágnes 7 perc olvasás
„A vállalkozás az első gyerek és utána születnek az igazi gyerekek” – a magyar Euronics 28 éves vezetője a családi cégről és arról, hogy veszi át a vezetést
Print Forbes 53 perc olvasás
Magyar 100

The post Mintha egy robotporszívó készítené össze a csomagodat – új raktárt nyitott az Euronics first appeared on Forbes.hu.

The post Mintha egy robotporszívó készítené össze a csomagodat – új raktárt nyitott az Euronics appeared first on Forbes.hu.