:

Gáz: rájuk cserélik le a németek az oroszokat

Velük sem az emberi jogokról diskurálnak majd a legtöbbet. Németország keresi a kiutat az energiaválságból és az orosz medve szorításából.

Katarnak központi szerepe van Németország új földgázellátási stratégiájában – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár pénteken Berlinben a közel-keleti állam uralkodójával folytatott megbeszélése után.

A kancellár Tamím bin Hamad Ál Száni emírrel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy továbbfejlesztik Németország földgáz-infrastruktúráját, így nemcsak a vezetékhálózatok révén importált, hanem a hajóval érkező, cseppfolyósított gázt (LNG) is fogadni tudják majd, méghozzá „megfelelő mennyiségben”.

Ez „nagyon nagy előrelépés”, és nem csak Németországnak

– mondta Olaf Scholz, hozzátéve: a fejlesztéseket úgy hajtják végre, hogy hozzáférhessen a tervezett németországi terminálokra érkező szállítmányokhoz több olyan európai ország is, amelyek nem rendelkeznek tengerparttal.

Tamím bin Hamad Ál Száni hangsúlyozta, hogy országa igen figyelemre méltónak tartja az európai piacot. Mint mondta, Katar számára „büszkeség és öröm”, hogy hozzájárulhat Európa energiabiztonságához és a – már az ukrajnai háború előtt elkezdődött, majd a háború óta elmélyült – „energiaválság” enyhítéséhez.

(MTI)

The post Gáz: rájuk cserélik le a németek az oroszokat first appeared on Forbes.hu.

The post Gáz: rájuk cserélik le a németek az oroszokat appeared first on Forbes.hu.