:

Itt és itt bringázhatsz megújult szakaszokon a Balcsi körül – képekkel

Itt és itt bringázhatsz megújult szakaszokon a Balcsi körül – képekkel

Íme, hogyan született újjá kilométerről kilométerre, városról városra az kerékpáros útvonal jelentős része.

A tavalyi évhez képest a szezonkezdésre további 40 kilométeren újult meg a Balatoni Bringakör – írta meg a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye alapján a Magyar Építők.

Ahogy írták, az NIF fejlesztésének célja, hogy

a több mint 20 éve kijelölt kerékpáros útvonal felülvizsgálatával, ideális nyomvonal mentén tegyék biztonságossá és komfortossá a közlekedést a biciklis turisták számára.

+ 1 kép a galériában + 1 kép a galériában

Itt és itt bringázhatsz megújult szakaszokon a Balcsi körül – képekkel

Galéria 4 kép

Kilométerről kilométerre

A 2019 áprilisában indult fejlesztés során több szakasz megújult, sok részen most is folynak a munkálatok, ezek őszre befejeződnek.

A 205 kilométer hosszú bringakörön a mostani 40 kilométeres megújulással együtt májusig 108 kilométeren, az év végéig pedig összesen 114 kilométeren lesz korszerűbb, kényelemes útja a kerékpárosoknak.Jelenleg az útvonal 6,2 kilométeres szakaszán zajlik a kivitelezés. Az év végére összesen 47,4 kilométeren újul meg az útvonalat, 51,7 kilométeren pedig burkolatjelet is festenek, valamint tájékoztató- és KRESZ-táblák is felkerülnek.Az év végére mintegy 15,1 kilométeren folyik majd az autós forgalomtól elválasztott, újonnan kiépített kerékpárút.

Városról városra

A Bringakörnek Balatonalmádinál van a kiindulópontja. A Budapest-Balaton biciklis útvonal Balatonakarattyán csatlakozik be a kerékpárkörútra.A déli parti, Balatonakarattyától Balatonboglárig tartó fejlesztés tavaly fejeződött be, az északi parton a harmadik ütemben érintett településeken, Balatonfűzfőn, Balatonalmádin, Csopakon, Balatonfüreden és Aszófőn is, ahol aszfaltozási munka folyt, burkolatjeleket festettek fel, illetve útirányjelző táblákat helyeztek ki.2021 végén megkezdődött Balatonakali, Révfülöp, Ábrahámhegy, Badacsonytördemic és Gyenesdiás települések lakóutcáinak felújítása is.Balatonakalin a Csárdás utca bizonyos szakaszát, Révfülöpön a teljes Halász utcát, Gyenesdiáson az Alsógyenesi településrészen lévő vegyes forgalmú utcát teljesen felújították, burkolatjelekkel, valamint tájékoztató- és KRESZ táblákkal.Ábrahámhegyen most tavaszra a Park utcán, a Vasút utcán és a Virág utcán, Badacsonytördemicen a Római úton, a Zöldfa utcán és a Debreczenyi Gyula utcán kijavították a burkolati hibákat, majd szintén felfestették a burkolatjeleket és kihelyezték táblákat.Az Örvényes és Tihany közötti szakaszt is átépítették, itt már korlátozások nélkül lehet tekerni.

The post Itt és itt bringázhatsz megújult szakaszokon a Balcsi körül – képekkel first appeared on Forbes.hu.

The post Itt és itt bringázhatsz megújult szakaszokon a Balcsi körül – képekkel appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés