:

Rettenetes erők mozdultak meg, Putyin pokollá változtatta a csatateret - Legfontosabb háborús híreink pénteken

Rettenetes erők mozdultak meg, Putyin pokollá változtatta a csatateret - Legfontosabb háborús híreink pénteken

Ukrajnában több fronton zajlanak heves harcok: miközben az ukrán csapatok folytatják a harkiv régió felszabadítását, a keleti régióban nagy erőkkel próbálnak előrenyomulni az orosz alakulatok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében szó szerint úgy fogalmazott, a Donbasz megsemmisült, a térség maga a földi pokol. Közben úgy tűnik, egyre nagyobb az igény a párbeszédre, a háború kirobbanása óta először egyeztetett egymással az orosz és az amerikai vezérkari főnök, Kína pedig arra szólította fel a NATO-t és az Európai Uniót, hogy kezdjen átfogó egyeztetéseket Oroszországgal. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, ha sikerül is valamilyen megállapodásra jutni és befagyasztani a háborút, azt bármelyik fél újrakezdheti. Az orosz-ukrán háború hírei percről percre.

Az elmúlt órák legfontosabb hírei:

1. A háború kirobbanása óta először egyeztetett az orosz és az amerikai vezérkari főnök.
2. Kína felszólította a NATO-t és az Európai Uniót, hogy kezdjen átfogó párbeszédet Oroszországgal.
3. Szakértők szerint a hosszú egyeztetések után következhet fegyverszünet vagy tűzszünet, de ez egy hosszú távra befagyott konfliktus lesz, hiszen bármelyik fél újrakezdheti.
4.Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében kiemelte, hogy csapataik folytatják a harkiv régió felszabadítását. Beszélt ugyanakkor arról is a Sky News beszámolója szerint, hogy a Donbasz megsemmisült, az maga a pokol, ahol az orosz csapatok hatalmas erőbedobással próbálnak előre nyomulni.
5. Az orosz parlament alsóháza fontolóra veszi, hogy a 40 év feletti orosz állampolgárok és a 30 év feletti külföldiek is jelentkezhessenek a hadseregbe.

Hirdetés

Cimkék

Keresés