:

Kanada is kitiltja a Huawei-t

Kanada is kitiltja a Huawei-t

Kanada a hét közepén bejelentette, hogy nemzetbiztonsági okokból tiltólistára teszi a Huawei Technologies és a ZTE Technology mobilhálózati eszközeit, így ettől a két cégtől a jövőben nem vásárolhatnak majd hálózati berendezéseket a helyi szolgáltatók, a meglévő komponenseket pedig legkésőbb 2027 végére le kell szerelni az érintett mobilcégeknek – írja a HWSW.

A döntés oka, hogy Kanada nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti mindkét céget (és eszközeit) az országra – és szövetségeseire – nézve.

A határizat értelmében a kanadai mobilszolgáltatóknak legkésőbb 2024 júniusáig le kell szerelniük hálózatukból az összes korábban telepített 5G-s berendezést, 2027 végére pedig ugyanezt kell tenniük a 4G-s hálózati elemekkel. Az eszközök selejtezése kapcsán felmerülő költségeket a szolgáltatóknak kell állniuk, ami nem kis összeg, hiszen a kínai cég 2018 óta mintegy 700 millió dollár értékben értékesített különféle mobilhálózati alkotóelemeket az országban: az eszközök többsége a Bell és a Telus nevű szolgáltatóhoz került.

Birkás Péter további cikkei Jövő héten bemutatkozik a Xiaomi Band 7Ingyen van a Borderlands 3Úgy teheti a falra Vincent van Gogh mesterművét, ahogy még soha

The post Kanada is kitiltja a Huawei-t first appeared on 24.hu.