:

Volt MI6-főnök: Putyint szanatóriumban kell kezelni, 2023-ban már nem lesz hatalmon

Erős állításokat tett a korábbi titkosszolga az orosz elnökről – szerinte puccs nélkül fog megbukni.

Sir Richard Dearlove 1999 és 2004 között vezette a brit titkosszolgálatot, az MI6-et. Egy Business Insider által szemlézett podcastban Vlagyimir Putyin orosz elnökről kérdezték, és szokatlanul erős állításokat tett.

„Szerintem 2023-ban már nem lesz hatalmon. Vagy valószínűleg szanatóriumban lesz, ahonnan viszont már nem fog az elnöki székbe visszatérni” – mondta a One Decision című podcastban. Dearlove szerint ez lesz Putyin bukásának puccs nélküli útja.

Nem újdonság Putyin állítólagos betegsége

Dearlove nem elsőként beszél arról, hogy az orosz elnök súlyos betegséggel küzd, vagy legalábbis nem megkérdőjelezhetetlen már a hatalma.

A Bellingcat rendszerint jól értesült bolgár újságírója, Hriszto Grozev szerint magasbeosztású Kreml-funkcionáriusok úgy látják, Oroszország gyakorlatilag elvesztette az Ukrajna ellen indított háborút, Putyin kevésbé kemény kézzel tudja tartani a hatalmat,Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a Sky News-nak mondta azt, hogy Putyin „nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, nagyon beteg”, egyben hozzátette, hogy optimista az ukrán háborús győzelemmel kapcsolatban,Christopher Steele korábbi brit kém forrásaira hivatkozva állította, Putyin betegséggel küzd, és találkozókat szakít félbe, mert orvosi ellátásra szorul.

Az orosz elnök egészségi állapotáról szóló pletykák és hírek között demencia, Parkinson-kór és vérrák is szerepelt.

The post Volt MI6-főnök: Putyint szanatóriumban kell kezelni, 2023-ban már nem lesz hatalmon first appeared on Forbes.hu.

The post Volt MI6-főnök: Putyint szanatóriumban kell kezelni, 2023-ban már nem lesz hatalmon appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés