:

Felfüggesztettek egy bankárt, mert szerinte hülyék becsülik túl a klímaváltozás veszélyét

 A brit HSBC-nél történt az eset, a főnöke leszögezte, hogy nem ért egyet a beosztottjával.

A BBC ír Stuart Kirkről, aki az HSBC bank befektetési csapatának egy vezetője. Kirk állítólag azt mondta, „mindig van valami agyament, aki elkezd nekem a világvégéről beszélni”, utalva ezzel a klímaváltozás veszélyeire.

Noel Quinn, Kirk főnöke a közösségi médiában fejezte ki egyet nem értését beosztottjával. Az HSBC nem kommentálta a megszólalást.

Kirk munkakörébe egyébként beletartozik a klímaváltozás okozta pénzügyi, kormányzati és társadalmi kockázatok elemzése is.

Egy prezentáció az ok

„A klímaváltozás nem olyan pénzügyi kockázat, ami miatt aggódnunk kellene” – mondta Kirk egy pénzügyi konferencián.

A megalapozatlan, harsány, elfogult, öncélú és apokaliptikus figyelmeztetések MINDIG rosszak

– állt az egyik diáján. A prezentációja címének pedig a „Miért nem kell a befektetőknek a klímakockázatok miatt aggódnia” címet adta.

Előadásában külön kitért a klímaváltozás miatt gyakoribbá váló áradások okozta veszélyekre, értetlenkedve, hogy miért kellene olyasmivel foglalkoznia, ami 20-30 év múlva fog történni.

Kirköt ezek után az HSBC felfüggesztette, szóvivőjén keresztül pedig a pénzintézet jelezte, komoly veszélynek tartja a klímaváltozást. A Financial Times szerint ugyanakkor Kirk prezentációját az HSBC beleegyezésével született meg.

The post Felfüggesztettek egy bankárt, mert szerinte hülyék becsülik túl a klímaváltozás veszélyét first appeared on Forbes.hu.

The post Felfüggesztettek egy bankárt, mert szerinte hülyék becsülik túl a klímaváltozás veszélyét appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés