:

Abszurd szerelmi háromszög kapott százmilliós összegű állami támogatást

Abszurd szerelmi háromszög kapott százmilliós összegű állami támogatást

Abszurd szerelmi háromszög kapott százmilliós összegű állami támogatást. A kandúr hangját már most se nehéz belőni, heteken át ő visszhangzott az HBO Maxról. Képek is jöttek a Cicaverzum forgatásáról.

Már második hete forog Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, a Nemzeti Filmintézet (NFI) Inkubátor Programjából kipottyanó Cicaverzum – közölte az NFI a Forbes.hu-val.

Néhány kép a forgatásról

+ 0 kép a galériában + 0 kép a galériában

Mennyiből?

A 2023-as mozibemutatóval tervezett, az RTL Magyarország koprodukciójában készülő film még Cicavízió munkacímmel nyert a pályakezdő alkotóknak szánt program hatodik kiadásában az NFI-től

2021 februárjában kétmilliós állami támogatást forgatókönyv-fejlesztésre,majd egy már idén februári döntés alapján 100 millió forintos gyártási támogatást,most májusban pedig tízmilliós marketingtámogatást.

Miről szól?

És most, hogy túl vagyunk a kötelező körökön, szenteljünk némi minőségi időt a totálisan elborult szinopszisnak is. Nem is feltétlen nyúlnék bele az eredeti leírásba, lássuk:

„A Cicaverzum egy harmincéves lányról, Fániról szól, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak,

így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja.

A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája? A film valódi tétje, hogy Fáni rájön-e, elakadt a múltban, és emiatt menekül álomvilágba.”

Napi címlap Vaszkó Iván 15 perc olvasás
„Hátha el lehetne innen dobbantani” – egy 28 éves magyar srác sorozata, amiből megérted, hogy jutottunk idáig
Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Semmelweis-film készül 2,3 milliárdos állami támogatással, Vecsei H. Miklóssal a főszerepben
Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Az 560 milliós állami támogatással készült Katinka-filmre alig több mint hatezer jegyet adtak el

Kik játszanak benne?

Fáni megformálója Törőcsik Franciska (BÚÉK, Budapest Noir),a Macskát pediglen nem más, mint az HBO Max-os A besúgó üvegkarcoló hangjú lázadója, a Száva Zsoltot játszó Patkós Márton szólaltatja meg.

A streamingszolgáltató első magyar sorozatából egy (pontosabban 61) ország ismerhette meg, de ha valakinek mégsem lenne meg az orgánuma, ezt a videót pöccintse be:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

HBO Max Magyarország (@hbomaxhungary) által megosztott bejegyzés

Gazdáját, Mihályt Polgár Csaba (Remélem legközelebb sikerül meghalnod) alakítja, a mellékszerepekben pedig Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, de még a quimbys Kiss Tibi is felbukkan.

Kik az alkotók?

A film producere Iványi Petra (FOMO – Megosztod, és uralkodsz), a forgatókönyvet Szeleczki Rozália rendező Kemény Zsófival írta közösen.

A legszebb viszont, hogy a Macska – aki amúgy zenei karriere vágyik – saját rapdalt is kap, ezt pedig a mostanság módfelett felkapott, újhullámos trapben (vagy rapben? hip-hopban?) utazó Beton.Hofi komponálja.

Fordítom azoknak, akik egy mukkot sem értettek ebből: ez nagyon jó hír.

Íme rá egy viszonylag friss bizonyíték:

Ha már itt tartunk

Egyébként a héten debütáló, az első kritikák szerint kellemesen szórakoztató Zanox – Kockázatok és mellékhatások is inkubátoros produkció. És hát Baranyi Benő elsőfilmes rendezését sem kell félteni, ebben a vígjátékban ugyanis egy kísérleti szer üt be pálinkával keverve, de úgy, hogy attól főhősünk, Misi rögvest időt ugrik. Szó szerint.

The post Abszurd szerelmi háromszög kapott százmilliós összegű állami támogatást first appeared on Forbes.hu.

The post Abszurd szerelmi háromszög kapott százmilliós összegű állami támogatást appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés