:

Tiborcz István hazaköltözik Marbelláról és tovább terjeszkedik

Tiborcz István hazaköltözik Marbelláról és tovább terjeszkedik

Kimerítő interjút adott Tiborcz István a Portfoliónak. Az interjúban nem hangzott el Orbán Viktor neve, de nem is kellett: Tiborcz szerint csak politikai támadás, amikor kormányközeli kapcsolataival vádolják.

Üzletről, befektetésekről, terjeszkedésről beszélt Tiborcz István a Portfolio reggeli interjúban. A kormányfő veje nem pesszimista a közelgő válság kapcsán. Cégcsoportja nő remek évet zárt: A csoportszintű árbevétel megközelítette az 12 milliárd forintot, ebből a szállodák a nehéz gazdasági helyzet ellenére is 2,5 milliárd forint árbevételt termeltek, szemben a 2020. évben realizált 460 millió forinttal. 2021-ben 280 százalékkal nőtt a BDPST Group által foglalkoztatottak létszáma a turizmus-vendéglátás szektorban.

A csoport hitelszerkezete stabil, a hitel-tőke arányunk nagyon konzervatív, így ez aggodalomra nem ad okot. „Ha viszont megnézzük az európai gazdasági környezetet, láthatjuk, hogy magasak az energiaárak és az infláció, de a térségi devizakamatok is elszálltak, amely tényezők miatt nehéz olyan projektekbe fektetni, amelyek képesek lesznek a jövőben is a megemelkedett kamattörlesztések kitermelésére.”

Üzlet Bánáti Anna 3 perc olvasás
Milliárdos szépségipari cégbe száll be Tiborcz István
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Tiborcz beszállt, hamar állami hátszelet kapott a városfejlesztés
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Ezt nem láttuk jönni: Tiborcz István megvette az egyik leggyorsabban fejlődő magyar bankot

Továbbra is aktívan keresik a befektetési lehetőségeket, a turizmus és az ingatlanpiacot is jó lehetőségnek látja. Tavaly év végi meglepetés volt, hogy a BDPST Zrt. megvette a Gránit Bankot. Tiborcz úgy mondta: Tiszta stratégia és vízió mentén, hosszas előkészítő munka és kutatás után esett a választás a Gránit Bankra, mint az első, a pénzügyi szektorban lévő akvizíciós célpontjukra. A BDPST cégcsoport 57 százalékot vásárolt, jelenleg a BDPST Group részesedése 43 százalék. A Gránit Bankba való befektetés a stratégia első lépése volt, ezt további, előkészítés alatt állók követik majd.

A Sberbank is az övé lesz?

A lap rákérdezett a Sberbank pletykált átvételére, de erre Tiborcz annyit mondott, hogy a Gránit Bank üzleti megfontolásból döntött úgy: a kiírt pályázaton nem vesz részt, mert a befektetéstől realizálható hozam elmaradt volna a bank jelenlegi üzleti modellje alapján várható megtérüléstől.

Konkrétan Orbán Viktor neve nem hangzott, de a lap megkérdezte: „Organikus fejlődést említett, sokan azonban kormányközeli kapcsolataiban látják sikere kulcsát.” De Tiborcz kivágta magát: Akárki akármit akar ezzel kapcsolatban direkten, vagy más módon üzenni, ezen az úton haladunk tovább a jövőben is. A piac és az eredményeink bennünket igazolnak! (…)

A jelentős növekedést a BDPST Zrt. mint holdingvállalat sikeres befektetési stratégiájának, a különböző részesedésein és befektetésein keresztül megtermelt eredményeinek köszönheti. Minden más csak politikai támadás!”

A család jól érezte magát Marbellán, minőségi időt töltöttek együtt, de már hazaköltöznek. „Hosszútávon Magyarországon képzeljük el az életünket. BDPST Group tekintetében is sok kihívás áll előttünk, emellett a feleségem vállalkozása az ODU Store is most indult el, melyet ősztől már itthonról irányítana a többi projekt mellett.”

The post Tiborcz István hazaköltözik Marbelláról és tovább terjeszkedik appeared first on Forbes.hu.