:
Breaking News

58 millió forintot kell visszafizetnie fogyasztóinak egy banknak

Az MNB még tízmillió forint bírságot is hozzácsap a számlához.

Célvizsgálatot tartott a Magyar Nemzeti Bank a CIB Banknál, amely során szabálytalanságokat tárt fel.

„A jegybank megállapította, hogy a CIB Bank megsértette a kamat, díj és egyéb költség vagy feltétel pénzügyi szolgáltatásra irányuló szerződésben való egyértelmű meghatározására vonatkozó jogszabályi rendelkezést. A CIB Bank a hitelkártyák esetében a jóváhagyott és szerződésben rögzített hitelkereten felül további kölcsönösszeg lehívását engedélyezte a fogyasztók számára, amely lehetőségről azonban – tekintettel arra, hogy a vonatkozó információ sem a hitelkártya-szerződésekben, sem az általános szerződési feltételekben, sem a kondíciós listákban nem szerepelt – nem tájékoztatta az érintett fogyasztókat” – áll az MNB Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Az MNB közleményében azt írja, a jogszabályok alapján a bankok kötelesek meghatározni a hitelkeret-túllépés esetköreit és annak jogkövetkezményeit. A CIB ezzel szemben a hitelkártyák esetében azonban a hitelkeret túllépésének díját az egyértelmű szerződési feltételek hiánya ellenére olyankor is felszámította, amikor a rögzített hitelkeret összegén túli lehívást vissza kellett volna utalnia.

Visszafizetés és büntetés

Ezért a jegybank most arra kötelezi a CIB-et, hogy fizesse vissza az érintetteknek a jogosulatlan díjterhelésből származó 58 millió forintot fizesse vissza az érintetteknek, valamint tízmillió forint fogyasztóvédelmi bírságot is kiszab a bankra.

The post 58 millió forintot kell visszafizetnie fogyasztóinak egy banknak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés