:

Ezért nem beszélt ma reggel Orbán a rádióban

A kormányfő rendszeresen fejti ki gondolatait a Kossuth Rádióban péntek reggelente, leginkább akkor maradnak el ezek a szeánszok, ha Brüsszelben van dolga. A mostani igencsak sűrű hét volt, Orbán mégsem ment be a közrádióba.

A magyar kormányfő külföldön van, Párizsban a Nemzeti Tömörülés elnökével, a francia elnökválasztáson vesztes, szélsőjobboldali Marine Le Pennel tárgyalt.

Le Pen elismerése

Havasi Bertalan, a kormányfő szóvivője azt mondta, a megbeszélésen az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak példátlan emelkedéséről, „Brüsszel elhibázott és veszélyes szankciós politikájáról” valamint a migrációs válság fokozódásáról.
 
Marine Le Pen elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit különadó rendszeréről, miután a magyar kormányfő beszámolt neki a héten bevezetett kiigazító intézkedésekről.

A francia politikus elnökválasztási kampányát az első számú magyar oligarcha, Mészáros Lőrinc bankja, az MKB finanszírozta meg, 10 millió eurós hitelt adott a végül vereséggel végződő kampányra.

The post Ezért nem beszélt ma reggel Orbán a rádióban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés