:

Az orosz válasz Putyin pletykált betegségére: őrült, aki ezt látja rajta

„Nem hinném, hogy épeszű ember betegség vagy gyengélkedés jeleit láthatná rajta” – ezt felelte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a francia TF1 csatorna kérdésre, ami Vlagyimir Putyin orosz elnök pletykált betegségére vonatkozott.

Lavrov hozzátette:

a most októberben 70. életévét betöltő elnök nap mint nap megjelenik a nyilvánosságban, „látjuk, halljuk és olvassuk a beszédeit”, így hát a pletykát terjesztők lelkiismeretére hagyja a dolgot.

Előzmények

Putyin egészségügyi állapota és privát élete tabutéma Oroszországban, szinte soha nem kerülnek megvitatásra a nyilvánosságban.

Feltételezett romló egészségéről viszont több helyről is hallhattunk az elmúlt időkben, az erről szóló pletykák és hírek között demenciáról, Parkinson-kórról és vérrákról is beszámoltak.Nagyjából egy hete a brit titkosszolgálat volt főnöke egyenesen úgy fogalmazott: „Szerintem 2023-ban már nem lesz hatalmon. Vagy valószínűleg szanatóriumban lesz, ahonnan viszont már nem fog az elnöki székbe visszatérni.”A brit bulvárlapok ennél sokkal nagyobbat mentek a hétvégén: állítólagos MI6-es forrásokra egyenesen arról híreszteltek, hogy Putyin talán már meg is halt, és dublőr lépett a helyébe. Több ebből Volt MI6-főnök: Putyint szanatóriumban kell kezelni, 2023-ban már nem lesz hatalmon

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül folytat megbeszélést a moszkvai Kremlben 2022. május 27-én. Az előző napon Putyin az ukrajnai helyzet fejleményeiről, valamint az élelmiszerválság lehetséges megoldásairól beszélt telefonon Mario Draghi olasz kormányfővel.

The post Az orosz válasz Putyin pletykált betegségére: őrült, aki ezt látja rajta appeared first on Forbes.hu.