:

Ennyi volt, teljesen kivonul Magyarországról a népszerű ruhabolt

Ennyi volt, teljesen kivonul Magyarországról a népszerű ruhabolt

A május eleji webshopleállás után mind a 33 üzlet bezár.

„Kedves Vásárlónk, sajnos a koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt a szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni”

– szúrta ki a hvg.hu a cég weblapos közleményét.

A boltokban június 10-ig lehet ajándékkártyákat és klubutalványokat beváltani.Az üzletben vásárolt, nem hibás termékek esetén május 30-tól szűnik meg a visszavételi, levásárlási, pénzvisszafizetési lehetőség.

Ahogy azt a hónap elején a Forbes.hu-n is megírtuk, a népszerű ruhabolt a hazai online értékesítést „ideiglenesen” már korábban leállította. Okokat akkor nem közöltek, de az biztosnak tűnt, hogy a cég jelentős finanszírozási gondokkal küzd.

A magyar leány, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele a 2019-es 11,8 milliárdról forintról 2020-ra már 9,7 milliárd forintra csökkent. Ráadásul a 2020-as évet a cég 1,3 milliárd forintos veszteséggel zárta.A németországi székhelyű vállalat osztrák leánya is fizetésképtelenné vált, valamint az anyavállalat is nagy bajba került: a német Orsay GmbH fizetésképtelenségére vonatkozó eljárást már tavaly novemberben elindították. Pedig Sascha Bopp, a vállalat CEO-ja februárban még úgy nyilatkozott: nemsokára vevőt találnak a vállalatra. Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Népszerű ruhabolt zárja be itthoni online shopját
A jó élet Takács Dalma 10 perc olvasás
Showroom, tetkószalon, manikűrös, közösségi tér – a Studio Sisko nem csak nőknek szól

The post Ennyi volt, teljesen kivonul Magyarországról a népszerű ruhabolt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés