:

Mézeskalács illatú, mennyei gesztenyés sajttorta

Mézeskalács illatú, mennyei gesztenyés sajttorta

Ha a gesztenyéről csak a retró gesztenyepüré és a karácsonyi vásárokban árusított sült csemege jut eszedbe, aminek minden falatáért meg kell küzdeni, akkor ideje ezen változtatni.

Szerencsére hámozott főtt gesztenyét is lehet már kapni, amiből akár egy mézeskalács ízű, lenyűgöző sajttortát is könnyedén készíthetünk. Ha még kifinomultabb ízre vágyunk, egy kis narancshéjat is keverhetünk a krémhez, ami remekül kiegészíti a mézeskalácsfűszer és a gesztenye ízét.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Hozzávalók 21 cm átmérőjű korpuszhoz:

130 g kakaós vajas keksz (például Bebe)50 g mandula1 ek kakaó1 tk mézeskalácsfűszer60 g felolvasztott vajVaj a forma kikenéséhez

A töltelékhez:

100 g meghámozott sült gesztenye4 ek 30%-os tejszín180 g porcukor400 g krémsajt (legjobb a Philadelphia) 350 g ricotta3 tojás½ narancs héja (elhagyható)

A ganache-hoz:

50 g csokoládé25 g habtejszín1 tk vaj

A díszítéshez:

granátalmaföldicseresznye

Elkészítés:

Aprítsuk simára a kekszet, majd a mandulát az aprítógépben. Keverjük össze egy tálban a kekszet, a mandulát, a kakaót, a mézeskalácsfűszert, majd a felolvasztott vajat. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.Helyezzünk sütőpapírt a tortaforma aljába, az oldalát kenjük át vajjal. Töltsük meg a forma alját egyenletesen a kekszes egyveleggel, és nyomkodjuk le. Helyezzük 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.Amíg elősütjük a korpuszt, készítsük el a krémet. Szórjuk az aprítógépbe a gesztenyét, és aprítsuk fel. Öntsük hozzá a tejszínt, és aprítsuk tovább, amíg krémes állagú nem lesz. Keverjük hozzá a cukrot és a sajtokat, majd a felvert tojást. A tojást ne verjük sokáig, hogy ne repedjen el a sajttorta. A krémet narancshéjjal ízesíthetjük.Öntsük a krémet az elősütött korpuszra. Csökkentsük a sütőben a hőmérsékletet 160 °C-ra, és süssük a tortát további 60–70 percig. Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Nagyon óvatosan vegyük ki a sütőből, ne rántsuk vagy rázzuk meg, nehogy elrepedjen.Forraljuk fel a tejszínt. Szórjuk bele a kis darabokra tört csokoládét, és kevergessük, amíg bele nem olvad. Adjunk hozzá egy kanál vajat is. Kanalazzuk bele a krémet egy kerek csövű díszítőzacskóba, és vigyük fel a sajttortára. Díszítsük tovább gyümölccsel, és hűtsük le.

The post Mézeskalács illatú, mennyei gesztenyés sajttorta appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés