:

Nem örül az embargós megállapodásnak a forint

Ismét gyengült a magyar deviza, és a mai kamatdöntés további gyengülést hozhat.

Az eurót a hétfő esti 394,19 forint után 395,45 forinton jegyezték kedd reggel hét órakor, a dollár jegyzése 365,63 forintról 368,00 forintra emelkedett, a svájci frankot pedig 381,90 forint után 383,26 forinton jegyezték, írja az MTI.

Így a forint 0,3 százalékkal gyengült az euróval szemben a hétfő esti jegyzésekhez képest. A dollárral és a svájci frankkal szemben 0,6, illetve 0,4 százalékos gyengülést mutat.

Rossz volt a május, de legalább vége

Árfolyamcsökkenéssel fejezi be a május hónapot is: kedd reggeli árfolyamán a forint 4,5 százalékkal áll gyengébben a május eleji kezdésnél az euróval, 2,6 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A forint mindhárom devizával szemben az idén állította be leggyengébb árfolyamát. Ehhez képest 1,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,1 százalékkal erősebben a dollárral és 4,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Várjuk a kamatdöntést

Ma újabb kamatdöntés jön a Magyar Nemzeti Banknál, előzetes hírek szerint lassíthatnak az eddigi tempón, várhatóan az is komoly hatással lesz az árfolyamra.

The post Nem örül az embargós megállapodásnak a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés