:

Tessék, már a műanyag is bio: képeken a Casio új túraórája

Tessék, már a műanyag is bio: képeken a Casio új túraórája

A Casio nemrég mutatta be a Pro Trek outdoor karórák legújabb kiadását, amely új, fenntartható irányt képvisel a japán márka kínálatában. A PRW-61-es modell megújuló energiaforrásokból előállított bioműanyag felhasználásával készült.

De miért jobb a bioműanyag?

A bioműanyag még viszonylag kevésbé elterjedt megoldásnak számít a karóragyártásban.

Egyik legfontosabb előnye, hogy jóval kisebb karbonlábnyommal rendelkezik a hagyományoshoz képest, mivel gyártásához nincs szükség nyersolajra, mert részben vagy egészben megújuló növényi erőforrásokból is előállítható.Emellett könnyebben lebomlik, mint a hagyományos műanyag, illetve nincsenek olyan súlyos negatív hatásai sem a Föld természetes élővilágára és faunájára.

Egy olyan, alapvetően outdoor tevékenységekre és természetjárása kifejlesztett karóránál, mint a Pro Trek kifejezetten előny, ha környezetbarát alapanyagokból készül. A PRW-61-es esetében a lünetta, a tok, a szíj, valamint a tok hátlapja tartalmaz bioműanyagot. A Casio által használt bioműanyag-koncentrátum olyan biomasszából jött létre, amely többek között ricinusmagot, kukoricát, illetve más növényi alapanyagokat tartalmaz.

+ 1 kép a galériában + 1 kép a galériában Fotók: Casio (4 kép)

Mit tud az új óra?

Tripla szenzoros, tehát kijelzi a külső hőmérsékletet, a légnyomást, az aktuális magasságot és mutatja az iránytűt.Jelzi a -700 és a 10 000 méter közötti értékeket, így elméletben a Himalája összes csúcsa megmászható vele.– 10 fokig ellenáll.Veszi öt ország hat kiemelten fontos rádióállomásának jeleit.Fényenergiával tölthető akkumulátorral működik, így akár 6 hónapig lehet használni teljes sötétségbenA Multi-Brand rádiójelvezérlésnek köszönhetően mindig a pontos időt mutatja.155.990 – 159.990 Forintos javasolt fogyasztói áron vásárolható meg itthon.

The post Tessék, már a műanyag is bio: képeken a Casio új túraórája appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés