:

A Jászai-féle 4ig friss számai: IT-birodalomból távközlési monstrum?

A Jászai-féle 4ig friss számai: IT-birodalomból távközlési monstrum?

A magyar milliárdos érdekeltségébe tartozó cégcsoport pénzügyi teljesítményének jelentős részét nem az informatikai szegmens szolgáltatta az első negyedévre.

Gyorsjelentést közölt a Forbes.hu-val a Jászai Gellért milliárdos érdekeltségébe tartozó 4ig Nyrt.

Az első negyedéves konszolidált értékesítési árbevétel 48,9 milliárd forint volt,az EBITDA 14,5 milliárd forintra,a cégcsoport adózott eredménye pedig 2,2 milliárd forintra növekedett.

A társaság nettó árbevételének 68 százalékát, EBITDA-jának pedig 88 százalékát már a távközlési szegmens biztosította

– írják. Ahogy azt is, hogy „távközlési portfóliójának Antenna Hungáriába apportálásával az első negyedév végére lezárult a cégcsoport transzformációja, az átalakulással Magyarországon a távközlési szegmensben a második legnagyobb vállalat, míg az informatikában őrzi piacvezető rendszerintegrátor szerepét”.

Az első negyedéves pénzügyi teljesítmény értékelésekor a konszolidált átfogó eredménykimutatásban az Antenna Hungária Zrt. és az albán ONE Telecommunications adatai még nem szerepelnek, az albán 4Play szolgáltató és az ALBtelecom teljesítményét is csak részben vették figyelembe (1 hónap) a beszámoló készítésekor – szól a közlemény apró betűs megjegyzése.

Pénz Forbes 2 perc olvasás
Több százmilliárdos tőkeemeléssel zárult Jászai IT-birodalmának egyik legnagyobb üzlete
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Hamarosan búcsút inthetünk a Diginek – íme az okok
Üzlet Unyatyinszki György 1 perc olvasás
Újabb balkáni telekommunikációs céget vehet Jászai Gellért

Részletezik továbbá,

hogy a 4ig stratégiai partnerévé vált a düsseldorfi székhelyű Rheinmetall AG (25,12 százalékos részesedés);a portugál hátterű Bartolomeu Investment Kft. 7,41 százalékra növelte részesedését;míg Törökország egyik jelentős vállalatcsoportja, a Çalık Holding is tulajdonos lett 3,16 százalékkal.

A társaság fő részvényese befektetési társaságain keresztül továbbra is a csoport elnök vezérigazgatója, a Forbes szerinti 49. leggazdagabb magyar, Jászai Gellért 51,22 százalékkal.

Kattints a Forbes milliárdoslistájáért!

„A nemzetközi intézményi befektetők tulajdonszerzése, illetve a Rheinmetall-lal kötött stratégiai partneri megállapodás jelentős mértékben támogatja a 4ig növekedési stratégiáját, illetve új piaci lehetőségeket nyithat a cégcsoport számára a hazai és európai védelmi ipar mellett az informatikai és a távközlési szolgáltatások területén is” – fejti még ki a közlemény.

Több ebből Íme a részletek: így vásárolja be magát a német hadiipari multi Jászai IT-birodalmába Stratégiai nyugalom: a hadiiparba is belép a 4ig

The post A Jászai-féle 4ig friss számai: IT-birodalomból távközlési monstrum? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés