:

Mészáros Lőrinc felesége bankot robbantott új cégével

A Whitedog Media 2021-ben zárta első teljes üzleti évét, és máris 2 milliárdos árbevétellel és 388 milliós adózott eredménnyel zárt.

Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége, egykori tévés még 2020 őszén jegyeztetett be egy médiacéget, a  Whitedog Media Kft-t. A társaság már első beszámolójában komoly sikerekről számolhatott be tavaly, pedig csak három hónapja volt a piacon, de a mostani beszámoló már azt mutatja, mire volt képes a cég első teljes üzleti évében.

Árbevétel: 2 milliárd forint (a megelőző, tört üzleti évben: 127 millió)Adózott eredmény: 388,1 millió forint (52,8 millió).Osztalék: 393,9 millió forint.

A társaság tagjai úgy döntöttek, hogy ilyen sikerek után a 2021-es adózott eredményen felül fizetnek osztalékot (a megelőző év eredménytartalékából is hozzátettek az idei év eredményéhez).

Így Várkonyi Andrea 295,4 millió forintot, míg cégtársa, Gergely Judit 98,5 millió forintot vesz fel a Whitedog Mediából.

Már tavaly is felvették az eredmény nagy részét. A bő másféléves cégből eddig 440,9 millió forintot vettek fel a tulajdonosok.

Nemcsak az árbevétel arányos eredmény veri magasan a szektorban megszokott szintet, de az is, hogy milyen gyorsan jutott el erre a szintre Várkonyi cége, amiről lehet tudni, hogy férje érdekeltségeinek dolgozik, nem is akárhogy.

The post Mészáros Lőrinc felesége bankot robbantott új cégével appeared first on Forbes.hu.