:

Reptéri busz: sűrűbb menetrend, sokkoló új jegyár

Mintha a repülőtársaságokra kivetett adót először a BKK emelte volna be az áraiba.

A koronavírus-járvány csökkenésének és a turizmus újraéledésének köszönhetően ismét növekedik a 100E autóbusz kihasználtsága, így a BKK sűríti a járat indulásait. Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E autóbuszra váltható jegy ára a jelenlegi 900 forintról 1500 forintra emelkedik július 1-jével – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Így járnak a buszok

Az autóbuszok június 1-től, szerdától:

minden nap, napközben 10 percenként indulnak,kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 9 óra között az eddigi 15 perc helyett 12 percenként elérhetők,hajnalban és késő este további járatok segítik a kényelmes utazást.

Éjszaka, 25 perccel később, 1:05 helyett 1:30-kor indul a belváros felé az utolsó busz, ezzel is segítve a késő éjszakai repülőjáratokkal érkező utasokat.

Magasabb ár: felmérték

A BKK korábban, még 2019-ben felmérte, hogy a járatot túlnyomó részt (83 százalékban) külföldiek használják, akiknek még elfogadható ez az árszint. Az emelés oka, hogy a kiszámíthatatlan gazdasági környezetben is stabilan akarja működtetni a járatait a fővárosi közlekedési cég.

The post Reptéri busz: sűrűbb menetrend, sokkoló új jegyár appeared first on Forbes.hu.