:

Đậu Sốt Cà Chua – bonyolult név, egyszerű vietnámi étel, ez a paradicsomszószos tofu

Đậu Sốt Cà Chua – bonyolult név, egyszerű vietnámi étel, ez a paradicsomszószos tofu

A vietnámi paradicsomszószos sült tofut nemcsak lágy íze, de könnyű elkészítése miatt is kedveljük.

A tofu jellemző tulajdonsága, hogy képes felvenni a többi hozzávaló ízét, így szinte átitatja a paradicsomszósz kellemes aromája. Ha pikánsabbra vennénk a figurát, szórjuk meg az ételt frissen aprított chilipaprikával, vagy csepegtessük meg a szószt limelével, ha friss ízre vágyunk. A paradicsomszószos tofuhoz remekül illik a jázmin rizs, de kipróbálhatjuk sült tésztával is.

Az ázsiai konyhában hagyományosan halszósszal ízesítik a paradicsomszószt. Ha húsmentes változatra vágyunk, nyugodtan helyettesítsük jó minőségű sötét szójaszósszal. Ez is biztosítani fogja ez étel csodás ízét és színét.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Fotó: Jakub Jurdič

Hozzávalók 4 főre:

400 g friss ázsiai tofu 8 ek napraforgóolaj1 ek vaj1 satotta hagyma3 szál újhagyma2 tk paradicsompüré4 nagy paradicsom400 g aprított paradicsom2 ek sötét szójaszósz (vagy halszósz)2 ek barna cukor Fotó: Jakub Jurdič

Elkészítés

Alaposan itassuk le a tofut papírtörlővel, vágjuk kockára és pirítsuk meg minden oldalát bő forró olajban. Vigyázzunk, hogy a tofukockák ne érjenek egymáshoz, nehogy összesüljenek. A kész tofut szedjük ki egy papírtörlővel borított tányérra, és hagyjuk róla lecsepegni a felesleges olajat. Egy másik serpenyőben futtassuk meg vajon a finomra vágott salottahagymát és az újhagyma fehér részét. Keverjük hozzá a paradicsompürét, a kis kockákra vágott friss paradicsomot, az aprított paradicsomot, a szójaszószt és a cukrot. Fedjük le 10 percre, és hagyjuk megpuhulni a paradicsomot. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek.Ezt követően keverjük hozzá a tofut, és fedjük le még 10-15 percre. Hagyjuk besűrűsödni. Végezetül ízesítsük még, ha szükséges, és szórjuk meg az újhagyma felaprított zöldjével. Rizzsel tálaljuk.

The post Đậu Sốt Cà Chua – bonyolult név, egyszerű vietnámi étel, ez a paradicsomszószos tofu appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés