:

Mennyit és hogyan fog fizetni Amber Heard Johnny Deppnek?

Mennyit és hogyan fog fizetni Amber Heard Johnny Deppnek?

Héthetes tárgyalási folyamat után lett június elsején meglepő vége Amber Heard és Johnny Depp rágalmazási ügyének: Heard az esküdtszék egybehangzó véleménye szerint valóban szándékosan károsította meg a színészt a Washington Postban publikált cikkével. Forintban milliárdokat kell fizetnie, de kérdés, hogy hogyan tesz majd eleget kötelezettségének.

Több mint 10 millió dollárt kell fizetnie exférje számára Amber Heardnek a páratlan médiafigyelmet élvező virginiai perre felállított esküdtszék döntése alapján. A hét hete zajló tárgyalási folyamat június elsején ért véget, Heardöt 10 millió dollár kártérítésre, valamint további 5 millió dollár büntetésre kötelezik. (A kártérítés a vád kompenzációjának, a büntetés pedig a vádlott bűntettének szól.)

Utóbbit azonban Heard 350 ezer dollárral ússza meg, ugyanis Virginia államban ez a büntetések felső korlátja.

Heard helyzetét könnyíti, hogy a magyar idő szerint tegnap esti bírálat kihirdetése alapján ő is nyert kétmillió dollárt, amiért Depp ügyvédje, Adam Wadman „álhírnek” nevezte a bántalmazásról szóló állításait.

Eleget tud Heard tenni az ítéletnek? Mi történik akkor, ha nem fizet?

A tárgyalás során kvázi egyértelművé vált, hogy Heard pénzügyi helyzete nem túl likvid, így a büntetés befizetésével, exférje kompenzációjával operatív problémái akadhatnak. Ugyan a héthetes procedúra leginkább a családon belüli erőszakról szólt, Depp ügyvédjei a válás során Heardnek utalt 7 millió dollárról faggatták a színésznőt, amit állítása szerint az American Civil Liberties Unionnak (ACLU) adományozott.

Ezzel az állítással azonban csúsztatáson kapták Heardöt: az adományt csak elígérte, de évek óta nem fizette be – Heard szerint azért, mert Depp 50 millió dollárra perelte időközben.

„Továbbra is teljes mértékben be kívánom tartani minden ígéretemet. Szeretném, ha abbahagyná a pereskedést, hogy ezt megtehessem” – mondta Heard az esküdtszéknek az ACLU-adománnyal kapcsolatban.

A Daily Beast cikkében Kathryn Arnold szórakoztatóipari szakértő arról tanúskodik, hogy Heard közel 50 millió dollár potenciális bevételtől esett el a jogi csatározás negatív hatásai miatt.

Üzlet Gólya Ágnes 5 perc olvasás
Depp vs. Heard: bármi is lesz az ítélet, a per rengeteget ártott a családon belüli erőszak ügyének

A Fox Business szerint 8 millió dolláros, míg a Celebrity Net Worth szerint 2,5 millió dolláros vagyonnal rendelkező Heardnek így gondjai akadhatnak a fizetéssel.

Ha Heard arról tanúskodik, hogy képtelen kifizetni a 10 millió 350 ezer dollárt (ebbe az összegbe az általa nyert 2 millió dollárt nem számoltuk bele), Deppnek joga lesz hozzáférni az összes pénzügyi kimutatásához, sőt nyilatkozhat is Heard fizetőképességéről. Habár a színésznő fellebbezhet az ítélettel szemben, a teljes 10,35 millió dollárt kötvény formájában akkor is rendelkezésre kell bocsátania.

„Ha ezt az ítéletet nem tudja befizetni vagy nem tud kötvényt kiállítani róla, ez valós problémává válhat, amikor a nyertes fél be kívánja hajtani a kompenzációt” – mondta a CBS News-nak Sandra Spurgeon, a Spurgeon Law Group ügyvédje.

Heard fizetésképtelensége esetén Depp harminc év alatt, a jövőben érkező fizetéseiből (a színésznőnek két, a jövőben megjelenő bejelentett filmje van) egyenlítheti ki a 10 milliós ítéletet – vagy akár el is engedheti azt. Ezzel az eszközzel akár sarokba is szoríthatja volt feleségét: bíróságon kívül megegyezhet vele a büntetés mértékének csökkentéséről.

Legrosszabb esetben Heard csődvédelmet is kérhet: ezzel a tízmilliós kompenzáció eltűnhet, a 350 ezer dollárt azonban ekkor is be kell fizetnie.

The post Mennyit és hogyan fog fizetni Amber Heard Johnny Deppnek? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés