:
Breaking News

Bonyolultnak tűnhet, pedig az ínycsiklandó Bún bò Nam Bô fél óra alatt elkészül

Bonyolultnak tűnhet, pedig az ínycsiklandó Bún bò Nam Bô fél óra alatt elkészül

A Bún bò Nam Bô mondhatni minden vietnámi bisztró étlapján szerepel, sőt talán megvan a kedvenc helyed is, ahol szerinted a legjobban készítik el. Ha megtudod, valójában milyen könnyedén összeállítható, talán még jobban megkedveled és otthon is megpróbálod elkészíteni ezt a vietnámi salátát. Hidd el, ugyanolyan különleges lesz, mintha a kedvenc helyeden rendelted volna.

Tudod, mit jelent a Bún bò Nam Bô?

A Bún bò marhahússal tálalt tészta.A Nam Bô pedig annak a térségnek a neve, ahonnan ez a finomság származik.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Fotó: Martina Lancingerová

Hozzávalók 2 főre:

250 g marha felsál1 szál citromnád1 gerezd fokhagyma2 ek halszósz1-2 ek növényi olaj

Szósz:

1 ek nádcukor1 gerezd fokhagyma1 chili paprika (pl. rawit)2 ek halszósz1 ek rizsecet170 ml forró víz

Tálaláshoz:

150 g bún rizstészta – vékony, kerek¼ jégsaláta1 répa½ kígyóuborka1 marék hámozott (sótlan) földimogyoró1 tk növényi olaj1 marék mungo babcsíra1 marék pirított hagymafriss koriander, kínai bazsalikom, mentachilipaprika Fotó: Martina Lancingerová

Elkészítés:

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk és betesszük egy tálba. Ha nehezen boldogulunk a felvágással, tegyük be fél órára a fagyasztóba. Húzzuk le a citromnád felső 2-3 rétegét, hogy csak a puhább középső rész maradjon. Aprítsuk fel és adjuk hozzá a húshoz. Zúzzuk össze a fokhagymát, és tegyük azt is a tálba. Adjuk hozzá a halszószt és a növényi olajat, majd keverjük össze. Pihentessük egy kicsit a hűtőben.Addig főzzük meg a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint. Ha megfőtt, szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni.Csíkozzuk fel a zöldséget. A mogyorót pirítsuk meg serpenyőben egy teáskanál olajon, majd aprítsuk fel egy éles késsel.Készítsük el a szószt. A cukrot, a felaprított fokhagymát és chilipaprikát szórjuk egy tálkába. Öntsük rá a halszószt és rizsecetet, majd a forró vizet. Kevergessük, amíg a cukor fel nem olvad.Vegyük elő a húst. Alaposan forrósítsuk fel a serpenyőt, borítsuk bele a húst, és egyengessük el egy fakanállal, hogy a darabok minél kevésbé fedjék egymást. Hirtelen tűzön pirítsuk meg. Néhány perc alatt elkészül.Szedjük ki két tálkába vagy mélytányérba a tésztát, a zöldséget és a húst. Szórjuk meg mogyoróval, újhagymával és fűszernövényekkel, illetve ízlés szerint apróra vágott chilivel. Evés előtt öntsük le a szósszal a salátát.

The post Bonyolultnak tűnhet, pedig az ínycsiklandó Bún bò Nam Bô fél óra alatt elkészül appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés