:

Újabb gigaberuházás: a világ legnagyobb akkugyártója építhet gyárat Debrecenben

Újabb gigaberuházás: a világ legnagyobb akkugyártója építhet gyárat Debrecenben

Nagyon úgy néz ki, hogy gyárat épít Debrecenben a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai CATL. Erős az együttműködésük a BMW-vel, akinek épp most épül elektromosautó-gyára a városban, így az időzítés aligha véletlen.

A világ legnagyobb akkumulátorgyártójaként ismert kínai CATL (Contemporary Amperex Technology Limited) 200 hektárnyi területet vásárolt Debrecen közelében, és bár hivatalos bejelentés még nincs, nagyon valószínű, hogy a cél az, hogy gyárat építsenek.

Linkedinen toboroznak

Hivatalos bejelentés még nincs, először a Villanyautósok szakportál írt a hírről egy dél-koreai lap értesüléseire hivatkozva. A Telex szakmai forrásokkal is megerősítette a hírt, és kiszúrt egy Linkedin-posztot is, amiben a CATL villamosmérnökök jelentkezését várja Debrecenben egy gyár építéséhez.

A BMW nagy beszállítói

A 2011-ben alapított CATL 33 ezer főt foglalkoztat, az elektromos autók és az erőművek területén közel egyharmadnyi világpiaci részesedése van.Erős az együttműködésük a BMW-vel, aminek új elektromosautó-gyára is Debrecenben épül, így az időzítés aligha véletlen. Üzlet Gólya Ágnes 6 perc olvasás
BMW-gyár: tényleg presztízsprojekt, de a reálisnál jóval többet költött rá a magyar állam
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Szíjj László is milliárdokat kereshet a debreceni BMW-gyáron

The post Újabb gigaberuházás: a világ legnagyobb akkugyártója építhet gyárat Debrecenben appeared first on Forbes.hu.