:
Breaking News

Kapaszkodj a korsódba: ötezerért csapolják a sört a visszatérő Oktoberfesten

A müncheni városháza csütörtökön bejelentette: szeptember 17. és október 3. között 12,6-13,8 euróért (azaz 4970-5440 forintért) lehet majd nagy korsó (1 literes) sört rendelni a dupla elmaradás után visszatérő Oktoberfesten – írta meg az MTI alapján a Portfolio.

Ez 2019-hez képest bizony 15,77 százalékos áremelkedést jelent majd a Terézia-mezőn felállított sörsátrakban, három éve még 10,8-11,8 euró között mozogtak az árak.Összehasonlításképp: a müncheni sörözőkben literenként most 6,7 és 11,2 euró között csapolnak sört.Ha valakit esetleg ez érdekelne inkább: az ásványvíz átlagára 80 centtel, 9,67 euróra emelkedik.

A vendéglősök indoklása a magas infláció, valamint a megnőtt bérköltségek és energiaárak, de drágult a sörsátrak felállításához szükséges anyag és munkaerő is. Az italárakat nem a város szabja meg, még annak ellenére sem, hogy München rendezi a fesztivált.

Az Oktoberfest igazgatója, München város gazdasági tanácsadója, Clemens Baumgärtner belátja, hogy magasak a sörárak, de hozzátette, hogy a 14 eurós határértéket nem lépték át, még ha a jövőben oda is kell figyelni, hogy megfizethető árak maradjanak.

Korábban fontolóra vették, hogy a járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt fesztivált idén előrébb kellene hozni, már nyárra. Nemcsak a vendéglősök, de Baumgärtner sem volt oda annyira az ötletért.

Több ebből Oktoberfest nyáron? Előrehozhatják idén a világ legnagyobb sörfesztiválját

The post Kapaszkodj a korsódba: ötezerért csapolják a sört a visszatérő Oktoberfesten appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés