:

Depp-Heard: van-e keresnivalójuk Hollywoodban az ítélet után?

Depp-Heard: van-e keresnivalójuk Hollywoodban az ítélet után?

Tízmillió dollárt nyert Johnny Depp az Amber Hearddel vívott rágalmazási perében – ez viszont eltörpül a filmsztár aranykorának gázsijaihoz képest. Milyen szerepeket kaphat innentől Depp? Képes lesz-e a pert vesztett Heard helyreállítani a karrierjét?

Johnny Depp fénykorában, a Karib-tenger hullámait lovagolva tíz év alatt mintegy 630 millió dollárt kalózkodott össze, amit aztán hedonista életmódjának – és állítása szerint pénzügyeivel foglalkozó csapata átveréseinek – köszönhetően viszonylag hamar el is tapsolt. Exfelesége, Heard nyilvános vádjai óta (vagy a magyar idő szerint szerda este érkező ítélet szerint annak köszönhetően) pedig olyan zsíros csekkektől bukott el, mint amit a Legendás lények-filmsorozat soron következő filmjei ígértek volna neki.

A tízmillió dolláros kártérítés ezért sovány vigasz, legalábbis ami a filmsztár eddigi (és a Heard-kálvária előtt potenciális) bevételeit illeti.

Képes lesz-e Depp a friss nyereséggel a háta mögött fordítani a karrierjén és visszakormányozni a legjobban fizetett sztárok élére? Milyen szerepeket kaphat Amber Heard most, hogy az esküdtszék bűnösnek találta? A The Wrap hollywoodi, anonim nagyágyúkat kérdezett a felperes és alperes várható karrierlépéseiről.

Hiába nyert, nem lesz a régi

A per Depp számára kedvező kivitele ellenére a stúdiók fejesei szerint valószínűleg nem akkora sztárként fog visszatérni, amekkora a Karib-tenger idején volt. „Egyetlen hatalmas film sem fogja már alkalmazni, ahogy régebben tette. Depp iszonyatos nyűg volt mindig is, már a per előtt is. Amit most bebizonyított, hogy most is ugyanakkora nyűg maradt” – nyilatkozta név nélkül egy top veterán stúdióvezető.

Egy szintén név nélkül megszólaló, de csúcskategóriás hollywoodi ügynök szerint azonban attól függetlenül, hogy a húszmillió dolláros fizetési ajánlatok elmaradoznak majd,

a független filmek világában Depp megtalálhatja a karrierje utolsó éveit.

„Inkább a külföldre szóló filmekben, vagy talán mint karakterszínész térhet vissza olyan nagy stúdiófilmben, ahol egy híres rendező arra osztja a szereposztást, akire akarja” – mondta.

Pénz Knittel Martin 3 perc olvasás
Mennyit és hogyan fog fizetni Amber Heard Johnny Deppnek?
Üzlet Gólya Ágnes 5 perc olvasás
Depp vs. Heard: bármi is lesz az ítélet, a per rengeteget ártott a családon belüli erőszak ügyének

Ezt azonban nem csak a Heard-ügynek tulajdonítják a hollywoodi fejesek. A Washington Postban megjelent, Deppet meg nem nevező, de hozzá köthető írás előtt a színész garantált kasszasikerstátusza már épp leáldozóban volt. A 2016-os Alice Tükörországban (az egymilliárd dollárt összeporszívózó Alice Csodaországban folytatása) csúfos bukás lett a kritikusoknál és a pénztáraknál is, 276 millió dolláros bevételével súlyos veszteségeket okozott a Disney-nek, és az utolsó Jack Sparrow-film is kétszázmillióval kevesebbet hozott, mint az azt megelőző Karib-tenger epizód.

Ehhez még hozzájön Depp munkamorálja, amiről évekig vele dolgozó menedzsere, Tracy Jacobs is tanúskodott a per során: órás késésekről, napi szintű berúgásokról számolt be, szerinte Depp saját viselkedése is tehet arról, hogy az utóbbi években alig kapott munkát.

Heardnek annyi

Amber Heardnek azonban sokkal nehezebb lesz a dolga, mint a karrierjét a független filmek irányába evezhető Deppnek. A színésznő is hírhedt volt egy-egy mozi készítésekor nem éppen megfelelő viselkedéséről, a hollywoodi bennfentesek szerint most azonban az ítélet miatt búcsút mondhat a karrierjének.

„Ez a folytonos jogi csatározás megpecsételte a sorsát. Egyik perben (a Depp-Heard jogi vitát már az Egyesült Királyságban is tárgyalták, ahol Depp veszített a The Sun pletykalap ellen – a szerk.) sem tűnt fel jó fényben. És igen, a Tiktokon zajló ellenkampány sem segített – mondta egy ügynök. –

De ezzel az ítélettel Heardnek teljesen befellegzett.”

Habár Heard majdnem elvesztette az Aquaman folytatását, a 2023 márciusában debütáló filmben még szerepelni fog.

„Azért ne írjuk le ilyen hamar Heardöt. Elég csak Martha Stewartra gondolnunk, hogy lássuk: mindenkinek van esélye arra, hogy megváltást találjon, még akkor is, ha a tárgyalóteremben éppen veszített” – mondja Howard Bragman, a Labrea Media celebkrízis-kezelő vállalat vezérigazgatója.

The post Depp-Heard: van-e keresnivalójuk Hollywoodban az ítélet után? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés