:
Breaking News

8 kávézó Budapesten, ahol különleges reggelivel indíthatod a napod

8 kávézó Budapesten, ahol különleges reggelivel indíthatod a napod

Végre eljött az évnek az az időszaka, amikor már a reggeli órákban sem kell pulóver, így indíthatjuk a napot akár egy szabadtéri brunchcsal és kávéval is. 8 hely, amivel biztosan nem lősz mellé.

Briós

A Jászai Mari tér és a Pozsonyi út vonzáskörzete mindig jó választás, arról nem is beszélve, hogy a reggelitől kezdve a desszertán át a meleg főételig mindent letudhatunk itt egyben. A Briósnak rengeteg vetélytársa akad a környéken, nálam mégis ez a hely a befutó – pláne, ha menedéket keresek a tűző nap elől. A baconös cheddar benedictjük egyszerűen verhetetlen, édesszájúként pedig érdemes lecsekkolni a naponta változó friss péksütemény- és desszertválasztékot is. Ha későnkelő vagy, akkor is van okod betérni: 1600 forintból változatos menüt ebédelhetsz a Briósban.

Ha már a környéken jársz: vegyél egy fagyit az Azúrban, és ülj ki vele a Duna-partra!


Forrás: a Briós Facebook-oldala

Törökméz

Kevés reggeliző mondhatja el magáról, hogy olyan gyönyörű ételeket tálal, mint a Törökméz. Ha csak végignézem a bisztró Instagramját, beindul a nyálelválasztásom, és legszívesebben az egész konyhám ezekkel a fotókkal tapétáznám ki. Ha most azt mondod, ennyivel nem győztelek meg, mert téged az esztétika helyett inkább az ízek érdekelnek, akkor is jó helyen jársz. A klasszikus bundáskenyér ugyanúgy a menü része, mint az ázsiai marhahúsleves vagy az olasz lasagne, de pár francia különlegességet is találunk az étlapot. Az erdei gyümölcsös aranygaluska pedig egyenesen kötelező.

Ha már a környéken jársz: sétálj fel a Gül Baba Türbéjéhez vagy ugorj be a Margit körút valamelyik menő vintage boltjába – például a LoveBug Vintage-be!


Forrás: a Törökméz Facebook-oldala

À la Maison

Ha igazán kiadós reggelire vágysz, és ezúttal fancybb, de megfizethető helyet keresel, Pesten és Budán egyaránt vár az Á La Maison. Amíg nem jártam náluk, álmaimban sem gondoltam volna, hogy a tojást ennyi különböző módon el lehet készíteni: van croque madame, egg benedict, omlett, főtt tojás, tükörtojás, buggyantott tojás, meg még egy csomó olyan étel, aminek a nevét sem ismertem korábban. Ha pedig túl vagy a sós bemelegítőn, jöhetnek az elképesztő waffelek, az amerikai palacsinta és a french toast. Garantált a kajakóma.

Ha már a környéken jársz: kérj egy jegeskávét elvitelre és sétálj ki a Bazilikához!

Fotó: az Á la Maison Facebook-oldala

Budai Kettő

A Budai Kettő méretéből adódóan sajnos nem az a hely, ahol lenyomhatsz egy egész napos home office-t öt barátoddal, viszont mivel örök hűséget fogadtam a kakaóscsigájuknak, muszáj a listára tennem. A Jurányi utca otthonos hangulatához remekül dukál a stílusa, ráadásul nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre és a jó ügyek támogatására is. Az olyan húzások, mint a rajzverseny szervezés és az állatvédelmi alapítványok támogatása, csak még szimpatikusabbá teszik a pékséget. És ha ez nem lenne elég, Budaiék megnyitották második boltjukat is a II. kerületben, ami az Aranycsapat nevet kapta.

Ha már a környéken jársz: ha nem csillapítaná az éhséged az imént említett kakaóscsiga, dobj be egy pizzát az Igenben, majd nézz be a Jurányiba.

Forrás: a Budai Kettő Facebook-oldala

Cinnamon Buda

Éppen most ünnepelte 5. születésnapját a Batthyány tér kedvenc reggelizője, a Cinnamon, ami a budai bruncholók fellegváraként hivatkozik magára a közösségi médiában. A bár céljául tűzte ki, hogy mesteri szintekre emelje a brunchot, és az étlapjukon végignézve ebben igencsak jól teljesítenek. Nehéz dönteni, hogy a szendvicsek, a tapasok vagy a shakshuka hívogatóbb – az ilyen helyzetekre ajánlott szépen sorban végigkóstolni mindet. Mindemellett érdemes figyelni az eseményeiket is, ugyanis időnként tematikus brunchokat szerveznek, általában az aktuális ünnephez kapcsolódóan.

Ha már a környéken jársz: itt bérelt közös albérletet Cseh Tamás és Bereményi Géza – keresd meg a házat, a kaputelefon mellett emléktábla jelzi, hogy jó helyen jársz!

Fotó: a Cinnamon Facebook-oldala

Smúz Café – Virágneked.hu

Ha a Szex és New Yorkot Magyarországon forgatták volna, Carrie Bradshaw biztosan a Smúzba járt volna randizni. A Smúz egyedisége, eleganciája és bája vitathatatlan. És nem csak a virágbolt és a menő kávé, de maga az épület is megérdemli a figyelmet: a bauhaus épület homlokzata tiszta üvegből áll, az ablakokból pedig a Parlamentre és a Halászbástyára nyílik kilátás. És akkor essen pár szó a gasztróról is: a multicolor latte a hely specialitása, de érdemes benézni a bor- és sörestekre, valamint a pálinka-, sajt- és olívakóstolókra is.

Ha már a környéken jársz: ne is menj tovább, inkább nézd meg a csokorkínálatot.

Fotó: a Smúz Facebook-oldala

La Nube

A Bartók Béla út eldugott kis kincsesdobozába akkor szerettem bele, amikor még óriási felhőfestmény borította a falakat, és színes égősor a plafont. Sajnos (vagy sokak szerint nem sajnos) pár éve új irányt vett a hely, és egy sokkal letisztultabb és kevésbé bohém stílusra váltottak. Bár a korábbi arculatért elmorzsoltam pár könnycseppet, a menün nem esett csorba: a spanyol reggelikre szakosodott étteremben kötelező kipróbálni az autentikus érlelt sonkákat és kolbászokat, ebédidő esetén pedig a grillezett polipot!

Ha már a környéken jársz: nézz be a Godot Galériába, drMáriás kiállítása még két hétig látogatható!

Fotó: a La Nube Facebook-oldala

Stika

Kifejezetten kedvelem a Stikában, hogy nem csinálnak különösebben nagy ügyet a social media kommunikációból. Párnaponta megosztanak egy fotót valami eszelősen ínycsiklandó fogásról, és az „All-day breakfast. Everyday. Stika” szöveggel már be is gyűjtik a lájkokat. Egy percig sem hibáztatom őket, amiért ennyivel letudják: ezek a kaják kimerítik a foodporn fogalmát, felesleges lenne barokk körmondatokat írni hozzájuk. És ahhoz képest, hogy a Stika a belváros szívében van, és valódi fine dining hely, még csak az árai sem elrugaszkodottak. Egy kétfogásos – tényleg atom szexi és laktató – menü ára 2400 forint.

Ha már a környéken jársz: ugorj be a szomszédos Gólem Színházba, és csekkold le az ország egyetlen zsidó színházának előadásait.  

Fotó: a Stika Facebook-oldala

The post 8 kávézó Budapesten, ahol különleges reggelivel indíthatod a napod appeared first on Forbes.hu.