:

Titkosított kínai harckocsiterveket töltött fel az internetre, hogy megnyerjen egy online vitát

Titkosított kínai harckocsiterveket töltött fel az internetre, hogy megnyerjen egy online vitát

Úgy tűnik, valaki titkosított kínai tankterveket töltött fel a War Thunder ingyenesen játszható online háborús játék egyik fórumára, hogy megnyerjen egy vitát egy teljesen idegennel – írja egy védelmi témákkal foglalkozó brit újságíró Twitteren.

A Chinese MBT crew member may have just leaked (a lot of) classified shell information on the Warthunder forum. Article soon.

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) June 1, 2022

A Task and Purpose weboldal szerint ez már a harmadik hasonló eset, ezúttal kínai tankokról szivárogtatott ki valaki nyilvánvalóan titkosított katonai információkat csak azért, hogy alátámasszák, mennyire hiteles a játékban készített videója.

A War Thunder népszerű harcszimulátor modern szárazföldi, légi és tengeri járműveket vonultat fel, nagyjából 50 000 játékos játssza.

Bár sok eredeti képet levettek, a titkosított dokumentumok lényegében egy kínai harckocsi vázlatai voltak, amelyeket feltehetően azért tártak így a világ elé, hogy megmutassák: a videojáték hogyan tudná pontosabban ábrázolni, mi történne, ha egy kínai és egy amerikai tank harcban találkozna.

Ez nem az első eset, hogy ilyesmi előfordul: 2021 júliusában valaki, aki nagy valószínűséggel az Egyesült Királyság Királyi Tankezredének parancsnoka lehetett, feltöltött néhány dokumentumot a War Thunder fórumra, amelyek részletezik a brit Challenger 2 harckocsi műszaki specifikációit. Feltehetően ezzel azt próbálta bebizonyítani, hogy a játékban tévedtek a tankkal kapcsolatos részletekben. Néhány hónappal később egy második szivárogtatás történt, ezúttal azért, mert valakinek rendkívül fontos volt, hogy a francia LeClerc harckocsi pontosabban legyen ábrázolva a videojátékban.

Nagy Nikoletta további cikkei Felvehetik a Novavax koronavírus-vakcina mellékhatásai közé a szívizomgyulladástLátványos grafikán a virágzó zsarolóvírus-bűnszervezetekLegalább két különböző majomhimlő-járvány zajlik

The post Titkosított kínai harckocsiterveket töltött fel az internetre, hogy megnyerjen egy online vitát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés