:

Földbe csapódott egy vadászgép Kaliforniában

Földbe csapódott egy vadászgép Kaliforniában

Lezuhant az amerikai haditengerészet egyik F/A-18E Super Hornet típusú vadászrepülőgépe péntek délután a dél-kaliforniai sivatagban – írja a Telex a Sky Newsra hivatkozva. A haditengerészet közleménye szerint gép a San Bernardino megyei Trona település közelében, mintegy 370 kilométerre a Lemoore légibázistól csapódott a földbe, a pilóta nem élte túl a balesetet, civilek ugyanakkor nem sérültek meg.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint az elmúlt három évben ez már a negyedik eset, hogy a haditengerészet vadászgépe lezuhant a térségben. 2019-ben egy Super Hornet a Death Valley Nemzeti Parkban zuhant le egy rutin kiképzési bevetés során, a pilóta meghalt, hét parklátogató pedig könnyebben megsérült. 2021 októberében szintén lezuhant egy Super Hornet a China Lake-i légibázis közelében, 2020-ban pedig egy másik a Lemoore-i légibázisnál, mindkét gép kiképzési bevetés közben szenvedett balesetet. A pilóták ennél a két esetnél biztonságosan katapultáltak.

(Kiemelt képünk csak illusztráció.)

Birkás Péter további cikkei Magyar pár jegygyűrűje jutott el az űr határáraMegvan Mark Zuckerberg új jobbkezeJelentős mérföldkőhöz érkezett a PlayStation 5

The post Földbe csapódott egy vadászgép Kaliforniában first appeared on 24.hu.