:

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a PlayStation 5

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a PlayStation 5

Már 20 miliónál is több PlayStation 5 talált gazdára a konzol 2020 őszi megjelenése óta – árulta el Veronica Rogers, a Sony Interactive Entertainment alelnöke a GamesIndustry.biz magazinnak.

Rogers emellett arra is ígéretet tett, hogy a Sony idén jelentősen felpörgeti a PS5 gyártását, amiből – többek között a koronavírus-járvány nyomán bekövetkező globális chiphiány – a megjelenés óta nem tudnak annyit piacra dobni, amekkora igény mutatkozik a játékgép iránt.

Kapcsolódó Súlyos árat fizetünk azért, hogy megrohamoztuk a kütyügyártókat A koronavírus hatására világszerte nőtt a kereslet az elektronikai eszközök iránt, majd beütött az iparokon átívelő chiphiány.

Bár a 20 milliós eladás szép eredmény, a PlayStation 5 lemaradásban van az elődjéhez, a PS4-hez képest, hiszen ahogy arra Daniel Ahmad piaci elemző a Twitteren rámutatott, amíg az előző generációs konzolnak 471 nap kellett a 20 milliós mérföldkő eléréséhez, addig a PS5-nek már 568.

Birkás Péter további cikkei Földbe csapódott egy vadászgép KaliforniábanMagyar pár jegygyűrűje jutott el az űr határáraMegvan Mark Zuckerberg új jobbkeze

The post Jelentős mérföldkőhöz érkezett a PlayStation 5 first appeared on 24.hu.