:
Breaking News

A 21. században először lő ki rakétát a NASA Ausztráliából

A 21. században először lő ki rakétát a NASA Ausztráliából

Huszonhét év után ismét Ausztráliából indít rakétákat az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA – jelentette be szerdán Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök, hozzátéve, hogy a projekt egy új korszakot jelent az ausztrál űripar számára.

A tervek szerint június 26. és július 12. között három rakétát lőnek majd fel az Északi Területen található Arnhem Űrközpontból, írja az MTI. Ez lesz a NASA első olyan kilövése, amelyet kereskedelmi űrlétesítményből hajtanak végre az Egyesült Államokon kívül. Legutóbb 1995-ben, a dél-ausztráliai Woomerából indított rakétát Ausztráliából a NASA.

A három rakéta tudományos mérőeszközöket visz az űrbe, melyekkel asztrofizikai kutatások végeznek majd. A NASA kutatója, Nicky Fox szerint többek között arra keresik majd a választ, hogy hogyan befolyásolja egy csillag fénye egy bolygó lakhatóságát. Enrico Palermo, az Ausztrál Űrügynökség vezetője úgy nyilatkozott, hogy az együttműködés megerősíti Ausztrália és az Egyesült Államok kapcsolatát.

Lányi Örs további cikkei Ismét amerikai lett a világ leggyorsabb szuperszámítógépeMinden oroszországi dolgozóját elküldi az IBMSokkal jobb lesz a telefonunk, ha beszélünk hozzá

The post A 21. században először lő ki rakétát a NASA Ausztráliából first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés