:
Breaking News

A hatóság lépett: Székelyföld helyett Romániát kell a csomagolásra írnia a Csíkinek

A Csíki Csipsz gyártását le kellett állítani, mert a román hatóságok szerint nem megfelelő a csomagolás. Azon ugyanis származási helyként Székelyföld szerepel.

Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el – írja a cég a Facebook-oldalán. Az intézkedés 33 terméküket érinti.

A román hatóság felszólította a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. A döntés ellen mindkét székelyföldi cég fellebbez és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le – közölték. De ezen felül üzentek a feljelentőnek is:

A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy “igyon rá a medve vizet”

A betiltott sör – nem az első eset

A Csíki Sör Manufaktúrának 2017-ben volt egy komoly visszhangot és politikai üzengetést is kiváltó ügye, akkor az Igazi Csíki Sör megnevezés miatt a Heineken sörgyár perelte be őket a helyi leányvállalatán keresztül (pontosabban az ügy ekkorra már három éve tartott, két ízben a Csíkinek adtak igazat, majd a marosvásárhelyi táblabíróság végül ellenük döntött). A Heineken gyártja és forgalmazza a Ciuc (csíki, románul) nevű sört, ezért pereltek. Az alapító-társtulajdonos Lénárd András a kedvezőtlen ítéletet üzleti szempontból ügyesen lovagolta meg, a problémásnak ítélt terméküket, például, Igazi Tiltott Sör néven dobták piacra.

A felek végül megegyeztek és megszüntettek minden peres eljárást: a Csíki elhagyta termékei nevéből az „igazi” jelzőt.

The post A hatóság lépett: Székelyföld helyett Romániát kell a csomagolásra írnia a Csíkinek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés