:

Feltörtek egy orosz rádiót, az ukrán himnuszt játszották benne

Feltörtek egy orosz rádiót, az ukrán himnuszt játszották benne

Szerdán feltörtek egy orosz rádióállomást, amelynek híradása helyett az ukrán himnuszt játszották. Az RBK orosz médiacsoport a Telegramon közzétett közleményében azt írta, hogy a Kommerszant FM rádióállomás honlapján sugározták a himnuszt, valamint a Nogu Svelo orosz rockegyüttes „We Don’t Need War” című dalát – írja a CBS.

Francis Scarr, aki a BBC News-nak tudósít az orosz állami tévéről, a Twitteren ezt írta: „A Kommerszant FM orosz rádióállomást feltörték, és jelenleg ukrán és háborúellenes dalokat játszik.”

Russian radio station Kommersant FM has been hacked and is currently playing Ukrainian and anti-war songs https://t.co/yo1dVL3mn4

— Francis Scarr (@francis_scarr) June 8, 2022

Nem ez az első eset, hogy az orosz médiát feltörték azóta, hogy az ország megtámadta Ukrajnát. Az orosz állami hírügynökség nemrég arról számolt be, hogy feltörték az orosz Építésügyi, Lakásügyi és Közüzemi Minisztérium webhelyét, az oldal egy ukrán nyelvű „Dicsőség Ukrajnának” felirathoz vezetett.

Nagy Nikoletta további cikkei Átmeneti égitesteket fedeztek felEllehetetlenítik a globális felmelegedés elleni harcot a klímaálhírekFeltérképezték a Déli-óceánt

The post Feltörtek egy orosz rádiót, az ukrán himnuszt játszották benne first appeared on 24.hu.