:

Digitálissá válik Buda egyik legnépszerűbb termelői piaca

Digitálissá válik Buda egyik legnépszerűbb termelői piaca

A Czakó Termelői Piacz és a Mastercard együttműködésének köszönhetően az árusok többségénél már most lehet készpénzmentesen fizetni, a hosszútávú cél pedig az, hogy ez minden standnál megoldott legyen.

A cél, hogy  a piac vásárlói valamennyi árusnál fizethessenek elektronikus módon, legyen az azonnali átutalás, QR-kódos, mobil-vagy hagyományos bankkártyás fizetés – közölték a társaságok a Forbes.hu-val. Az itteni árusok túlnyomó többsége már most elérhetővé tette ezen megoldások valamelyikét a vásárlók számára.

„Azért is indítottuk el Doppio nevű infrastruktúra fejlesztési programunkat, hogy a régi, robosztus POS terminálok helyett olyan megoldásokat adjunk a kiskereskedők kezébe, amelyek jól beilleszthetők a napi munkavégzésükbe. Ma már számos mPOS eszköz vált elérhetővé, de a Telefonterminál megoldásnak köszönhetően akár egy Android típusú okostelefon vagy tablet is alkalmassá tehető kártyás fizetések fogadására” – mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója.

Ilyenek a kisebb, ún. mPOS-terminálok.

A Telefonterminál használatához a kereskedőnek egy alkalmazást kell letöltenie a saját mobiltelefonjára, és néhány perc alatt az eszköz készen is áll a digitális fizetések fogadására. A vásárlóknak tehát elég a kereskedő okostelefonjához érinteni kártyájukat, mobiljukat vagy más fizetésre alkalmas eszközüket. A Telefonterminál kifejezetten a szolgáltatók és kisvállalkozások számára kínál gyors és költségkímélő megoldást, hiszen egyszerűen implementálható és nincs külön eszköz igénye sem.

A digitális fizetés lehetősége az árusoknak is segítséget jelent, mivel egyszerű, kényelmes és gyors, emellett a vásárlói elégedettséget is növeli, hiszen régóta erős igény mutatkozott rá. A legtöbb kereskedő elmondása szerint az is nagy segítség, hogy az ő oldalukon sincs nagy címletekkel való bajlódás és visszaadási probléma, valamint gyorsabban halad a sor, ami mindig kritikus kérdés szombat-vasárnap délelőttönként. A Czakó Piaczon 90 százalék azon eladók aránya, akik elfogadnak valamilyen elektronikus fizetést, a cél pedig az, hogy idővel akár készpénz nélkül intézhessük a teljes bevásárlást.

„A Czakó Termelői Piacz heti rendszerességgel kerül megszervezésre. A hagyományos piaci értelemben, modern termékekkel is színesítve, szombatonként és vasárnaponként más-más termelők jönnek el a Tabán legöregebb vincellérházába. Tekintve, hogy hétről-hétre előfordulnak új termelők nálunk, nem elvárható, hogy a vásárló mindig annyi pénzt hozzon magával amennyire szüksége lesz. Termelőink is észrevették, hogy ha mindig ilyen kívánatos termékekkel jönnek, csak segítenek vásárlóiknak, ha kártyaolvasó terminált is beüzemelnek. Ahol ez még nem valósult meg, ott több helyen az átutalás működik” – mondta Várady Luca, Czakó Termelői Piacz vezetője.

The post Digitálissá válik Buda egyik legnépszerűbb termelői piaca appeared first on Forbes.hu.